2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2023. Április 28. 14:19, péntek | Magyarország
Forrás: teraz.sk

Ferenc pápa Magyarországra utazott

Ferenc pápa Magyarországra utazott

Háromnapos magyarországi látogatásának első napján találkozik Novák Katalin köztársasági elnökkel és Orbán Viktor miniszterelnökkel.

A Ferenc pápát (86) szállító repülőgép pénteken landolt a budapesti repülőtéren. A katolikus egyház legfőbb vezetője 41. apostoli útját teszi meg itt. Háromnapos magyarországi látogatásának első napján találkozik Novák Katalin köztársasági elnökkel és Orbán Viktor miniszterelnökkel - jelenti a TASR budapesti tudósítója.

Az olasz ITA Airways légitársaság Airbus A320-as repülőgépe a katolikus egyházfővel a fedélzetén 09.53-kor landolt a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér kifutópályáján - írja a FlightRadar portál.

A világ öt legveszélyeztetettebb vezetője között számontartott pápa látogatása alatt végig szigorú biztonsági intézkedések vannak érvényben a magyar fővárosban. Mesterlövészeket vetnek be, a rendőrség pedig a földön és a levegőben helikopterekkel és drónokkal járőrözik majd - közölte a magyernemzet.hu a TEK magyarországi terrorelhárító egységére hivatkozva.

A pápa április 14-én a Vatikánban azt mondta, hogy térdproblémái ellenére folytatni akarja az utazást. "Fontos számomra, hogy találkozzak emberekkel, közösségekkel, hívőkkel, más vallások tagjaival..." - hangsúlyozta.

Ferenc pápa a magyar köztársasági elnökkel és miniszterelnökkel folytatott megbeszélések mellett találkozik az egyházak, az egyetemek és a kultúra képviselőivel is. Látogatása vasárnap a parlament épülete előtti Kossuth téren tartott szentmisével ér véget.

Ferencet április 1-jén engedték ki egy római kórházból, ahol több napot töltött súlyos hörghuruttal, és intravénásan antibiotikumokat kapott. Több mint egy éve gyötrik a jobb térdében lévő szalagproblémák, amelyek miatt gyakran kényszerül kerekesszékbe vagy járás közbeni botra.

forrás: teraz.sk

Címkék: ferenc, Ferenc pápa, Pápa

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.