2023. szeptember 26, kedd - Jusztina

Hírek

2023. Április 28. 14:19, péntek | Magyarország
Forrás: teraz.sk

Ferenc pápa Magyarországra utazott

Ferenc pápa Magyarországra utazott

Háromnapos magyarországi látogatásának első napján találkozik Novák Katalin köztársasági elnökkel és Orbán Viktor miniszterelnökkel.

A Ferenc pápát (86) szállító repülőgép pénteken landolt a budapesti repülőtéren. A katolikus egyház legfőbb vezetője 41. apostoli útját teszi meg itt. Háromnapos magyarországi látogatásának első napján találkozik Novák Katalin köztársasági elnökkel és Orbán Viktor miniszterelnökkel - jelenti a TASR budapesti tudósítója.

Az olasz ITA Airways légitársaság Airbus A320-as repülőgépe a katolikus egyházfővel a fedélzetén 09.53-kor landolt a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér kifutópályáján - írja a FlightRadar portál.

A világ öt legveszélyeztetettebb vezetője között számontartott pápa látogatása alatt végig szigorú biztonsági intézkedések vannak érvényben a magyar fővárosban. Mesterlövészeket vetnek be, a rendőrség pedig a földön és a levegőben helikopterekkel és drónokkal járőrözik majd - közölte a magyernemzet.hu a TEK magyarországi terrorelhárító egységére hivatkozva.

A pápa április 14-én a Vatikánban azt mondta, hogy térdproblémái ellenére folytatni akarja az utazást. "Fontos számomra, hogy találkozzak emberekkel, közösségekkel, hívőkkel, más vallások tagjaival..." - hangsúlyozta.

Ferenc pápa a magyar köztársasági elnökkel és miniszterelnökkel folytatott megbeszélések mellett találkozik az egyházak, az egyetemek és a kultúra képviselőivel is. Látogatása vasárnap a parlament épülete előtti Kossuth téren tartott szentmisével ér véget.

Ferencet április 1-jén engedték ki egy római kórházból, ahol több napot töltött súlyos hörghuruttal, és intravénásan antibiotikumokat kapott. Több mint egy éve gyötrik a jobb térdében lévő szalagproblémák, amelyek miatt gyakran kényszerül kerekesszékbe vagy járás közbeni botra.

forrás: teraz.sk

Címkék: ferenc, Ferenc pápa, Pápa

Ezek érdekelhetnek még

2023. Augusztus 08. 11:28, kedd | Magyarország

Két százalékkal csökkent a Fidesz népszerűsége júliusban

A Fidesz-KDNP népszerűségének csökkenéséhez több kabinet intézkedés is hozzájárulhatott.

2023. Július 23. 10:05, vasárnap | Magyarország

Orbán összefogásra buzdította a felvidéki magyarokat

Orbán ezt a 32. Bálványosi Nyári Szabadegyetemen, Tusnádfürdőn elmondott beszéde után, a hallgatóság kérdéseire válaszolva jelentette ki.

2023. Június 30. 09:50, péntek | Magyarország

Orbán Viktor: Az EU-csúcson mindenki azt kérdezi, hova tűnt a pénz

Orbán Viktor bírálta Brüsszelt, amiért nem számolt el az Ukrajnának nyújtott eddigi támogatással, és további forrásokat követelt a tagállamoktól a hitelek visszafizetésére, amelyekből Lengyelország és Magyarország semmit sem kapott.

2023. Szeptember 26. 10:14, kedd | Világ

Ezen a napon: Szeptember 26.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.