2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2023. Március 13. 11:45, hétfő | Kzélet
Forrás: teraz.sk

Ferenc pápa csak akkor megy Kijevbe, ha Moszkvába is ellátogathat

Ferenc pápa csak akkor megy Kijevbe, ha Moszkvába is ellátogathat

A pápa kijelentette, hogy kész a béketárgyalásokra Vlagyimir Putyin orosz elnökkel és hozzátette, hogy az ukrajnai háborút több hatalom birodalmi érdekei vezérlik, nem csak az oroszoké.

Ferenc pápa azt mondta, hogy csak akkor hajlandó ellátogatni az ukrán fővárosba, Kijevbe, ha az orosz fővárosba, Moszkvába is elutazik. A TASR a Sky News televízió vasárnapi jelentése alapján számol be erről.

"Hajlandó vagyok elmenni Kijevbe. El akarok menni Kijevbe, de azzal a feltétellel, hogy Moszkvába is elmegyek. Vagy mindkét városba megyek, vagy egyikbe sem" - mondta Ferenc a La Nación című argentin napilapnak. Hozzátette, hogy nem tartja lehetetlennek a moszkvai útját.

A svájci RSI televíziónak adott interjúban a pápa kijelentette, hogy kész a béketárgyalásokra Vlagyimir Putyin orosz elnökkel. Azt is kijelentette, hogy az ukrajnai háborút több hatalom birodalmi érdekei vezérlik, nem csak az oroszoké.

forrás: teraz.sk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 09. 17:35, kedd | Kzélet

A 2023/2024-es tél volt a legmelegebb 1931 óta

A meteorológusok az átlagosnál kivételesen melegebbnek minősítik az elmúlt telet.

2024. Április 04. 09:06, csütörtök | Kzélet

Véget ért a második forduló előtti kampány

Szerda (április 3.) éjfélkor véget ért a szlovákiai elnökválasztás második fordulójának választási kampánya, és moratórium lépett érvénybe. Ebben az időszakban az elnökjelöltek nem kampányolhatnak.

2024. Április 03. 09:01, szerda | Kzélet

Korčok és Pellegrini támogatják, hogy Szlovákia EU- és NATO-tag maradjon

Peter Pellegrini és Ivan Korčok elnökjelöltek amellett voksoltak, hogy Szlovákia továbbra is tag maradjon az Európai Unióban és a NATO-ban.

2024. Március 22. 09:56, péntek | Kzélet

Péntekig kérvényezhető a szavazói igazolvány

Meghatalmazott személy is átveheti az igazolványt.