2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2021. December 04. 16:09, szombat | Kzélet
Forrás: Plus Jeden Deň

Felmérés: a kormány nem dicsekedett az oltási lottó eredményeivel

Felmérés: a kormány nem dicsekedett az oltási lottó eredményeivel

Igor Matovič egyik „atombombája”, az Oltási Lottó összesen 26 millió eurót emésztett fel a költségvetésből. Egy felmérés azt próbálta kideríteni, volt-e értelme a rendhagyó eszköznek, ez viszont titok maradt.

Igor Matovič pénzügyminiszter a jelek szerint arra próbál rájönni, hogy volt-e értelme az oltási lottónak. A Denník N közölte, hogy a minisztérium megbízást adott egy felmérésre, hogy kiderítsék mennyire motiválta az embereket maga az oltási lottó és a közvetítői bónusz. Ezzel a Focus ügynökséget bízták meg, de az eredményeket nem tették közzé, és nem tudni, hogy tervezik-e egyáltalán.

A jutalmak célját eleinte még ösztönzésként határozták meg, amelyek az oltási kedv fokozását hivatottak növelni. De Igor Matovič később azt mondta: „A sorsolást soha nem az oltási arány növelésének eszközeként hirdették meg. A sorsolást a beoltottak jutalmazására hirdették meg”. A lottóra összesen 26 millió euró folyt el az állami pénztárból. A műsor időtartama alatt összesen 385 ezer embert oltottak be, azt azonban egyelőre homály fedi, hogy hányan mentek el kizárólag a lottó miatt. Hogy ezt kiderítsék, újabb 5 ezer eurót költöttek egy felmérésre.

Martin Slosiarik, a Focus ügynökség igazgatója a Plus jeden deň napilapnak elmondta, hogy a felmérést mintegy 1000 válaszadóval végezték. A közvélemény-kutatásról további információkat nem árulhatott el, mivel az adatok tulajdonosa a pénzügyminisztérium. "Nem adhatunk ki önkényesen információt olyan felmérésekről, amelyek nem a mi tulajdonunk, ez minden ügyfelünkre igaz" – mondta.

A pénzügyminiszter a Focus-szal kötött megállapodást a Központi Szerződésjegyzékben (CRZ) sem tette közzé.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 09. 17:35, kedd | Kzélet

A 2023/2024-es tél volt a legmelegebb 1931 óta

A meteorológusok az átlagosnál kivételesen melegebbnek minősítik az elmúlt telet.

2024. Április 04. 09:06, csütörtök | Kzélet

Véget ért a második forduló előtti kampány

Szerda (április 3.) éjfélkor véget ért a szlovákiai elnökválasztás második fordulójának választási kampánya, és moratórium lépett érvénybe. Ebben az időszakban az elnökjelöltek nem kampányolhatnak.

2024. Április 03. 09:01, szerda | Kzélet

Korčok és Pellegrini támogatják, hogy Szlovákia EU- és NATO-tag maradjon

Peter Pellegrini és Ivan Korčok elnökjelöltek amellett voksoltak, hogy Szlovákia továbbra is tag maradjon az Európai Unióban és a NATO-ban.

2024. Március 22. 09:56, péntek | Kzélet

Péntekig kérvényezhető a szavazói igazolvány

Meghatalmazott személy is átveheti az igazolványt.