2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2020. Július 15. 11:00, szerda | Helyi
Forrás: Info csallóköz

Félmilliárd eurós szociális csomagot jelentett be a kormány

Félmilliárd eurós szociális csomagot jelentett be a kormány

A kormány tegnap jelentette be, hogy 12 milliárdos költségvetési deficittel számol, amire még nem volt példa az ország történetében. Ma 500 millió eurós szociális csomagot jelentettek be.

Hogy ki fogja mindezt megfizetni? Richard Sulík gazdasági miniszter szerint az állami szféra bérköltségeinek, és egyéb kiadásainak 10%-os csökkentésével teremtik rá elő a pénzt. Eduard Heger is megerősítette, hogy az állami szférából vonnak majd el pénzt. Spórolni fognak a fizetéseken, szolgáltatásokon és az anyagbeszerzésen is.

  • Mit tartalmaz a szociális csomag?
  • Ingyenes lesz a városi tömegközlekedés, az autóbuszok és a vonatok a gyerekek, diákok, nyugdíjasok és fogyatékkal élők számára.
  • A 13. nyugdíjat is kifizeti az állam, de nem mindenkinek egyformán. Minél magasabb az illető nyugdíja, annál alacsonyabb lesz a kifizetett juttatás mértéke. 214 eurós nyugdíj esetében 300 euró lesz a 13. havi nyugdíj mértéke, míg például 500 eurós nyugdíj esetében 197 eurót kap majd a nyugdíjas.
  • A terhességi segélyt már a terhesség 4. hónapjától kifizeti az állam. A dolgozó anyák és a diákok lesznek jogosultak a 200 eurós havi juttatásra.
  • A gyerekek és nyugdíjasok, 6 éven aluli gyermekek és fogyatékkal élők esetében ingyenes lesz minden gyógyszer.
  • Megszűnik az ingyenes ebéd az iskolákban, de megduplázzák az adóbónuszt minden 15 éven aluli gyermek után.

A kormány egyik tagja sem tagadja, hogy óriási gazdasági válság küszöbén állunk, de Eduard Heger pénzügyminiszter szerint a ma bejelentett szociális csomagnak gazdaságélénkítő szerepe lehet, mivelaz emberek a kifizetett pénzt nem fogják sokáig őrizgetni, hanem visszaforgatják majd a gazdaságba. Ám úgy legyen...

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 21. 11:28, vasárnap | Helyi

Állásbörzét szerveznek Dunaszerdahelyen

A dunaszerdahelyi Munka-, Szociális- és Családügyi Hivatal 2024. április 25-én, 9-től 13 óráig állásbörzét szervez a MOL arénában (Sport utca 4745/16a, Dunaszerdahely) - tájékoztatott a hivatal.

2024. Február 05. 09:35, hétfő | Helyi

Dunaszerdahely: A városi buszok új menetrendje február 5-én lép hatályba

A város tömegközlekedési rendszerének fejlesztése érdekében február 5-én új menetrend lép életbe a városi buszok számára, figyelembe véve a lakossági kéréseket. A változások elsősorban az 1-es vonalra koncentrálódnak.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.