2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2023. Január 18. 13:20, szerda | Világ
Forrás: refresher.sk

Februárban kevesebb, mint 50 euróért repülhet ezekbe az érdekes városokba

Februárban kevesebb, mint 50 euróért repülhet ezekbe az érdekes városokba

Megnéztük, hová lehet olcsón eljutni az év második hónapjában. A feltüntetett jegyárakat január 17-én rögzítettük, így az aktuális árak nem biztos, hogy megegyeznek a feltüntetett összegekkel.

Amman
Reptér: Budapest
Terminus: 2023. február 7. – 2023. február 14.
Ár: 32 €
Légitársaság: WizzAir

Ammán a világ egyik legrégebbi, folyamatosan lakottvárosa, ahol jelenleg több, mint 4 millió ember él. Mielőtt azonban elindulnál Jordániába, érdemes kicsit rágyúrni a kardióra, ugyanis Amman város 19 dombon derül el. Csomagolj tehát egy megfelelően kényelmes cipőt, vizesüveget és ne feledkezz el a kellő mennyiségű motivációról sem. A város egyik legjellegzetesebb és egyben leglátogatottabb turisztikai látványossága az Ammani Citadella, amely a legmagasabb dombon található. Római kori emlékek is megtalálhatóak a városban, például Herkules temploma, akit egyébként a legnagyobb és legerősebb ősi hősnek titulálnak. Ereje állítólag szimbolikusan megmaradt a templom részét képező oszlopokban. Kedvelt kirándulóhely az úgynevezett Rainbow street is, amely a város egyik legrégebbi utcája, és szó szerint különböző színekkel van kifestve. A városhoz tartozik a modern Abdali negyed is, ahol teljesen más kilátás nyílik a metropoliszra.

Oslo
Reptér: Bécs
Terminus: 2023.02.11 – 2023.02.14.
Ár: 41,36 €
Légitársaság: Ryanair

Annak ellenére, hogy Oslo nem tartozik a nagy fővárosok közé, számos érdekességgel fog elbűvölni. Az egyik ilyen például a „zöld”, amivel szó szerint minden lépésnél találkozunk. Nem véletlenül tartják Norvégia fővárosát a világ egyik legzöldebb városának. Hegyek, tenger, gyönyörű természet és fjord veszi körül a fővárost. Oslo tele van kontrasztokkal, régebbi utcák váltakoznak új és modern épületekkel. A város ékköve a vízparti operaház, de múzeumok, galériák, viking hajók és sok egyéb érdekesség csábít majd el ebben a skandináv városban. Oslóban biztos nem fog unatkozni: menjen kirándulni, kajakozni, síelni vagy esténként szórakozni egy-két klubba, ahol sok érdekes emberrel ismerkedhet meg a világ minden tájáról.

Tel Aviv
Reptér: Budapest
Terminus: 2023.02.28 – 2023.11.03.
Ár: 46 €
Légitársaság: Ryanair

Ez az a város, ahol a vallások találkoznak a pride felvonulással, luxusszállodák pedig a pusztuló épületekkel. Izrael fővárosa igazán kontrasztos és sokkal többet rajt, mint elsőre gondolná az ember. A strandok nem csak a turistákat vonzzák, de a helyi lakosok is szívesen töltik ott szabad idejüket. Ez azonban messze nem minden, amit a város kínál. A legjobb teák és kávék csábító választékát kínáló kávézók, éttermek, piacok és bolhapiacok találhatók itt, de számos múzeummal és galériával is büszkélkedhet a város, amelyek már számos művész elismerését vívták ki az évek során. És végül, de nem utolsó sorban, Tel Aviv egy igazi buliváros, tele szórakozóhellyel, ahol olyan nagy a pörgés, mint kevés helye. Garantált, hogy az éjszakai életből szerzett élményekre legalább nyolcvanéves korodig emlékezni fogsz! Nem hiába tartja az angol mondás, hogy: Tel Aviv plays, Jerusalem prays.

forrás: refresher.sk

Címkék: Amman, Oslo, Tel Aviv

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 03. 09:26, szerda | Világ

114 éves korában elhunyt a világ legidősebb férfija

A Guinness Rekordok Könyvébe 2022 májusában került be.

2024. Március 13. 15:47, szerda | Világ

Meghalt a férfi, akit több mint 70 évig vastüdő tartott életben

Még életében elvégezte a jogi egyetemet.

2024. Február 28. 15:15, szerda | Világ

Ezen a napon: Február 28.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.