2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2021. Február 19. 12:44, péntek | Kultúra
Forrás: IGN Hungary / Screen Rant

Fatality: Megérkezett a Mortal Kombat felnőtt besorolású beharangozója

Fatality: Megérkezett a Mortal Kombat felnőtt besorolású beharangozója

A Mortal Kombat 1992-ben indult útjára, ekkor jelent meg ugyanis az első kőkemény bunyós videójáték, ami azóta a popkultúra megkerülhetetlen szigete. A világon szinte mindenhol ismerik a szereplőket.

A filmadaptáció sokáig nem váratott magára, és 1995-ben Hollywood is felfedezte a Mortal Kombat világát. Bár csak ne tette volna, ugyanis a két elkészült film a mozitörténelem legrosszabb alkotásai közé tartozik. Huszonhat évet kellett várnunk, mire Hollywood végre jónak látta leporolni a projektet. A trailer alapján mindenképpen leszögezhetjük, hogy olyan bűnrossz biztosan nem lesz az új Mortal Kombat-film, mint elődei, de azért óvatosak vagyunk.

Pozitívum, hogy a film tele lesz a már ismert karakterekkel, és Simon McQuoid rendező ígérete alapján FATALITY-k is lesznek a filmben. A Mortal Kombat R-besorolást kap, ami végre autentikusan ábrázolhatja a térdig vérben gázoló karaktereket.

A sztori egy ifjú harcos, a film kedvéért kitalált Cole Young körül mozog majd, aki megpróbálja összehívni a világ legnagyobb harcosait, hogy megküzdjenek a Túlvilágról jött ellenségekkel - legalábbis papíron, de úgyis mindenki Scorpion és Sub-Zero nagy összecsapására kíváncsi, ami a film új plakátja szerint szintén központi téma lesz.

A jelenlegi tervek szerint a Mortal Kombat áprilisban fut be a mozikba (Amerikában egészen pontosan április 16-án).

Kimaradt Johnny Cage?
A látottak - és a friss karakterplakátok - alapján egyértelműnek tűnik, hogy az 1995-ös mozi egyik főszereplője, Johnny Cage ezúttal kimarad a bunyóból. A ScreenRant friss cikke pedig három magyarázattal is szolgál arra, hogy miért.
A cikkíró Rick Stevenson szerint a Lewis Tan által megformált új karakter, az illegális MMA-rendezvényeken edződött Cole Young ugyanazt a kívülálló szerepet tölti majd be, mint Cage azt első Mortal Kombat-filmben. Éppen ezért nem volt szükség még egy hasonló szereplőre, már csak azért sem, mert nélküle is rengeteg ismerős és ismeretlen arcot mozgat majd a cselekmény, akiket szintén fel kell építeni - a játékidő pedig véges. Ráadásul a folyamatosan viccelődő színész-celeb stílusa a fentebb látható előzetes alapján eléggé elütne a film hangulatától; szóval azt sem zárhatjuk ki, hogy ez állt a döntés hátterében.

Ehhez kapcsolódik az újságíró másik meglátása, miszerint a legtöbb harcost úgymond “párokba” rendezték - Liu Kang és Kung Lao, Jax és Sonya Blade etc. -, valószínűleg hogy egyszerűbb legyen őket bemutatni a nézőknek. Cage viszont valószínűleg bármelyik "konstellációból" kilógna, ezért lehet, hogy inkább nem is erőltették a szerepeltetését. Ha pedig mindez nem lenne elég nyomós érv: Stevenson arra is felhívta a figyelmet, hogy a stáb főleg ázsiai származású színészekből áll, manapság pedig könnyen visszaüthet, hogy ezek ellenére a blockbuster mégis egy fehér karaktert/aktort tesz meg főszereplőnek. Cole Younggal/Lewis Tannal viszont ezt el tudják kerülni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 20. 18:36, szombat | Kultúra

Újabb fellépőkkel bővült Gombaszög zenei kínálata

Már csak néhány napig tart a kedvezményes tavaszi jegyvásár, így készítettünk egy kis kedvcsinálót azoknak, akik még nem váltottak bérletet Gombaszögre, a nyár legnagyobb bulijára.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.