2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2023. Március 06. 09:01, hétfő | Sport

F1: Magabiztos Red Bull-győzelem Bahreinben

F1: Magabiztos Red Bull-győzelem Bahreinben

A Red Bull csapatában szereplő holland, Max Verstappen nyerte a Bahrein-i Nagydíjat, a 2023-as F1-es sorozat nyitófutamát. A regnáló világbajnokot mexikói csapattársa, Sergio Pérez követte.

A harmadik helyen az Aston Martin csapatánál debütáló spanyol, Fernando Alonso végzett.

Verstappen diadalmaskodott a 2023-as szezon első időmérőjén, így a legelőnyösebb pozícióból futott neki a vasárnapi versenynek. Jól sikerült a rajtja, és végig tartotta az első helyet. Csapattársa, Pérez az első métereken elveszítette a küzdelmet Leclerccel. Verstappen fokozatosan növelte előnyét, és a 15. körben gyorsan megcsinálta első kiállását.

A Ferrari mindkét versenyzője rövid ideig maradt a boxban az első kiállásnál, míg Russell ezzel szemben a bal hátsó abroncs problémái miatt néhány másodperc hátrányba került. A McLaren szerelői a 14. körben kicserélték a debütáló Oscar Piastri kormányát, de autója álló helyzetben maradt, és így már nem jött ki a boxból.

A Verstappen - Leclerc - Pérez sorrend egészen a 26. körig állt fenn, amikor is Pérez könnyedén megelőzte a monacóit az egyik kanyarban. Nem sikerült jól a versenye Oconnak, aki előbb öt másodperces büntetést kapott a rossz rajtpozícióért, később újabb büntetést kapott azért, mert az előző büntetés letöltése közben cseréltek neki első kereket. A versenybírók később egy újabb öt másodperces büntetést ítéltek neki a boxutcában való gyorshajtásért.

Verstappen magabiztosan tartotta a vezetést, Pérez kellő távolságból védte a pozícióját, a Ferrari-pilóták, Leclerc és Sainz pedig jelentős hátrányban voltak a Red Bullokkal szemben. A 41. körben Leclerc autója meghibásodott, amivel véget is ért a versenye. Ocon is kiállt a következő két kör után, aki 15 másodpercnyi büntetése után túlságosan nagy hátrányba került, és több mint egy körrel lemaradt.

A nézőket különösen Alonso szórakoztatta, aki több pilótát, köztük Hamiltont is megelőzte. A 45. körben izgalmas küzdelmet vívott a harmadik Sainz-cal, amelyben később diadalmaskodni tudott a DRS rendszer segítségével. A futam végére már nem alakult ki drámai helyzet az élmezőnyben, és az elit trió megőrizte dobogós helyét. A leggyorsabb kört az Alfa Romeo csapatából Zhou Guanyu autózta, de pontot nem szerzett vele, ugyanis nem került be a legjobb tíz közé.

Bahreinből az F1 Szaúd-Arábiába költözik, ahol a 2023-as szezon második versenyhétvégéje zajlik majd. A Nagydíjat a Jeddah Corniche Circuit-en, március 19-én, vasárnap, közép-európai idő szerint 18:00-tól rendezik.

Max Verstappen, 1.hely: "Jó versenyautónk van, és az eredmény csak megerősítette ezt."
Sergio Pérez, 2. hely: "A rossz kezdés nagy hibának bizonyult. Ez kiállított a játékból a győzelemért."
Fernando Alonso, 3. hely: "Nagyon élveztem a mai versenyt. Nagyszerű eredményt értünk el csapatként. Gratulálok Lance-nek is a pozíciójához."

A világbajnokság állása:



1. Max Verstappen 25 pont
2. Sergio Pérez 18 pont
3. Fernando Alonso 15 pont
4. Carlos Sainz 12 pont
5. Lewis Hamilton 10 pont
6. Lance Stroll 8 pont
7. George Russell 6 pont
8. Valtteri Bottas 4 pont
9. Pierre Gasly 2 pont
10. Alexander Albon 1 pont

Konstruktőri verseny:

1. Red Bull 43 pont
2. Aston Martin 23 pont
3. Mercedes 16 pont
4. Ferrari 12 pont
5. Alfa Romeo 4 pont
6. Alpine 2 pont
7. Williams 1 pont

Forrás: cas.sk
Borítókép: wikimedia commons / flickr.com/photos/pedrik

Címkék: Bahrein, f1

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 15. 09:08, hétfő | Sport

NBA: Véget ért az alapszakasz, mutatjuk a rájátszás párosításait

Az NBA történetében először fordult elő, hogy az utolsó játéknapon három azonos mérleggel rendelkező csapat küzdött meg az összesített első helyért a konferenciában.