2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2023. Május 18. 16:01, csütörtök | Sport
Forrás: Teraz.sk

F1: Elmarad az imolai versenyhétvége

F1: Elmarad az imolai versenyhétvége

Az Emilia Romagna Nagydíj az első Forma-1-es esemény, amelyet a rossz időjárás miatt töröltek.

Az F1-es Emilia Romagna Nagydíj szervezői abban reménykednek, hogy annak ellenére, hogy az idei versenyt törölték, szerződésüket egy évvel meghosszabbítják. Ezt az Olasz Autóklub (ACI) elnöke, Sticchi Damiani nyilatkozta csütörtökön.

A verseny későbbi megszervezése a mostani szezonban szinte lehetetlen a túltelített naptár miatt, és a csapatok valószínűleg nem egyeznének bele az augusztusi nyári szünet lerövidítésébe. "Tekintettel a naptár összetettségére, ésszerű elképzelni, hogy a 2023-as kiadást 2026-ban rendezzük meg. Azonban jelenleg ez biztosan nem prioritás" - idézte Damianit a DPA ügynökség.

Észak-Olaszországot heves esőzések sújtották, és a pálya víz alá került a pénteki első szabadedzés előtti napon. A leginkább érintett régió pontosan Emilia-Romagna, ahonnan az esőzések mind a kilenc áldozatát jelentették. „Mélyen elszomorít a régióban kialakult helyzet, és ilyen drámai pillanatokban szükség volt a futam törlésére” – tette hozzá Damiani. Stefano Domenicali, az imolai születésű F1-elnök egyetértett abban, hogy a szezon későbbi szakaszában nehéz lesz versenyt rendezni. Hozzátette: terítéken van a szerződéshosszabbítás és a 2026-os verseny szervezése.

A versenyzők és az F1-es közösség támogatását és együttérzését fejezte ki az érintett régiónak, ahonnan több ezer lakost evakuáltak. "Ez a döntés mindenki számára helyes. A régióban élő emberek és az F1-es közösség számára. Biztosnak kell lennünk abban, hogy mindenki biztonságban van, és nem szabad terhet rónunk a helyi hatóságokra, akik ezzel a szörnyű helyzettel küzdenek" - jelentette ki Domenicali.

Az Emilia Romagna Nagydíj az első Forma-1-es esemény, amelyet a rossz időjárás miatt töröltek. A futam törléséről szerda délután született ítélet, viszont már kedden valószínűtlennek tűnt a versenyhétvége megrendezése. A koronavírus-járvány kivételével ez az első törölt verseny 2011 óta, és csak a harmadik az elmúlt 54 évben. A 2011-es szezon elején az arab tavasz miatt nem volt verseny Bahreinben, az 1985-ös évadban pedig a Belga Nagydíjat törölték a veszélyes pályaviszonyok miatt. A Spa-Francorchamps-i pályán két héttel az esemény előtt új aszfaltréteget fektettek le, ami még az első edzést sem bírta ki.

Forrás: teraz.sk

Címkék: f1, Imola

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 15. 09:08, hétfő | Sport

NBA: Véget ért az alapszakasz, mutatjuk a rájátszás párosításait

Az NBA történetében először fordult elő, hogy az utolsó játéknapon három azonos mérleggel rendelkező csapat küzdött meg az összesített első helyért a konferenciában.