2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2024. Május 27. 11:30, hétfő | Sport
Forrás: Teraz.sk

F1: Charles Leclerc diadalmaskodott a Monacói Nagydíjon

F1: Charles Leclerc diadalmaskodott a Monacói Nagydíjon

Leclerc 2022 júliusa óta először nyert, ezzel pályafutása hatodik győzelmét aratta és először tudott nyerni hazai pályán.

Charles Leclerc nyerte vasárnap a hazai rendezésű Monacói Nagydíjat. A Ferrari pilótája az ausztrál Oscar Piastri (McLaren) és spanyol csapattársa, Carlos Sainz előtt ért a célba. A regnáló világbajnok és az összetettben vezető holland Max Verstappen a Red Bullal a hatodik helyen végzett.

Leclerc 2022 júliusa óta először nyert, ez volt pályafutása hatodik győzelme, és az első hazai pályán. Piastri pályafutása harmadik dobogós helyezését könyvelhette el, a másodikat ebben a szezonban. Verstappen nem tudott javítani a hatodik helyezésén a monacói utcákon - az időmérőn futott utolsó mért köre a Sainte Devote kanyarban elkövetett hiba miatt nem sikerült, de az RB20-as alacsonyan futó monoposztja és futóműve nem volt alkalmas a göröngyös pályára a versenyen sem. A holland előnye az összesített tabella élén 47-ről 31 pontra csökkent, Leclerc a második. Utóbbi alig tudta leplezni érzelmeit a győzelem után, és az interjúban megemlítette néhai édesapját, Herve-t is, aki fő támasza volt a junior kategóriákban.

Verstappen mexikói csapattársa, Sergio Perez a nyolcadik sorból indult, és a második kanyarban számára véget ért a verseny. A Haas-os Kevin Magnussen elhamarkodott támadásának esett áldozatul, aki felöklelte őt, miközben jobbról próbált előzni. A dán több hosszú méteren keresztül tolta maga előtt a Red Bullt, és Perez a másik Haas-pilótát, Nico Hülkenberget is letarolta az irányíthatatlan roncsban.

Piros zászlós szakasz következett, majd háromnegyed órával később éles újraindítás várt a mezőnyre. A restart már ütközések és pozícióváltások nélkül zajlott. A versenyzők lassú, óvatos tempót választottak és konzervatívan versenyeztek. Az esetleges boxkiállásokat illetően sem tűnt drámainak a futam, mivel a csapatok a piros zászlós fázis alatt cseréltek. Az első négy helyezett nem igazán látogatta meg szerelőit, így a sorrend nem változott. Az újraindítás Sainz-nak kedvezett, aki az első körben történt defektje után az utolsó helyre esett vissza.

A tempót, amelyet Leclerc határozott meg, nem tudta követni a George Russell (Mercedes), Verstappen és Lewis Hamilton alkotta trió, akik az 5-7. helyeken végeztek. A Mercedes Hamiltont hívta ki először a boxba és megpróbáltak elévágni a RedBullnak, de Horner azonnal reagált, és a hétszeres világbajnok nem nyert elég időt a boxból kijövő körben.

Az egy kiállásos taktikát az tette lehetővé, hogy a top tíz többi tagja lemaradt, élükön a Racing Bulls csapat nyolcadik helyezettjével, Yuki Tsunodával. A japán ezúttal is megelőzte híresebb csapattársát, Daniel Ricciardót (12.), így az idei szezonban ötödször, zsinórban harmadszor szerzett pontot. Az Alpine francia versenyzője, Pierre Gasly a tizedik helyért járó pontot szerezte meg, kiemelve a gyári Renault csapat fokozatos javulását, amely a szezon elején még jócskán lemaradt. A pontot annak ellenére szerezte meg, hogy az első körben balesetet szenvedett, amikor nem hagyott neki elég helyet csapattársa és honfitársa, Esteban Ocon.

Forrás: teraz.sk

Címkék: f1, Monaco

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 24. 12:26, szerda | Sport

Kezdődnek a 2024-es nyári olimpiai játékok Párizsban

A francia fővárosban száz év után, immár harmadszor rendezik meg a legnagyobb sportünnepet.

2024. Július 15. 09:48, hétfő | Sport

Spanyolország 2-1-re legyőzte Angliát, ezzel megszerezte negyedik Európa-bajnoki címét

A spanyolok magabiztos játékkal, pontvesztés nélkül zárták a kontinensviadalt, megszerezve a rekordot jelentő negyedik EB-címet.

2024. Július 08. 11:40, hétfő | Sport

F1: Hamilton nyerte a Brit Nagydíjat

Ez volt a brit versenyző kilencedik győzelme hazai pályán (2008, 2014, 2015, 2016, 2017, 2019, 2020, 2021, 2024).

2024. Július 04. 14:59, csütörtök | Sport

Nincs favoritja a Németország-Spanyolország rangadónak

Luis de la Fuente, a spanyolok edzője arra biztatta játékosait a csoportkörben, hogy egyik meccs után se szálljanak el maguktól.