2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2022. Október 11. 21:14, kedd | Sport
Forrás: samorin.sk

Ezüst kupát és fair play-díjat kaptak a kis somorjai teniszezők

Ezüst kupát és fair play-díjat kaptak a kis somorjai teniszezők

Minden trófeánál többet ér, amikor az ember sportszerűségét díjazzák. Ez történt minap az U10-es Davis Cup-on is, ahol a fiatal somorjai teniszezők remek teljesítményét ezüstéremmel, küzdeni akarásukat pedig fair-play díjjal jutalmazt

A torna összes játékosa közül Marek Kabát lett a verseny legjobban küzdő teniszezője.

A legnívósabb szlovákiai csapatversenybe, a gyermek Davis Cup 17. évfolyamába összesen 74 csapat jelentkezett. A csapatunk – Lukas Ďuriš és Marek Kabát játékosok és Patrik Karel edző – remekül teljesített. A somorjaiaknak sikerült több előkörön keresztül az országos döntőbe jutniuk, melyre a pozsonyi Nemzeti Teniszközpontban került sor - írja a somorja.sk.

A srácok előbb Betliar csapatát győzték le 3:2-re, majd a negyeddöntőben a Zsolnát 5:0-ra, az elődöntőben a pozsonyi Slovant 3:2-re. A döntőben szoros, 2:3-es vereséget szenvedtek a pozsonyi Slavia STU-tól. A második helyen kívül az STK egy fantasztikus díjat is kapott. A Szlovák Olimpiai Bizottság és a Szlovák Tenisz Szövetség az STK Somorjának ítélte a fair play (sportszerűség) díjat. Ezen felül Marek Kabát lett a 17. gyermek Davis Cup legjobban küzdő játékosa!

Címkék: somorja, tenisz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 15. 09:08, hétfő | Sport

NBA: Véget ért az alapszakasz, mutatjuk a rájátszás párosításait

Az NBA történetében először fordult elő, hogy az utolsó játéknapon három azonos mérleggel rendelkező csapat küzdött meg az összesített első helyért a konferenciában.