2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2022. Június 02. 21:59, csütörtök | Tech
Forrás: Youtube • DeLorean Motor Company

Ezt sem gondoltuk volna: Íme az elektromos DeLorean

Ezt sem gondoltuk volna: Íme az elektromos DeLorean

A gyártásért felelős cég eddig nem volt jelen az autók piacán, így üzletmodell-váltásról van szó.

A DeLorean neve sokak számára csenghet ismerősen, az eredeti vállalkozás fejlesztése ugyanis a Vissza a jövőbe mozifilmekben szerepelt, az időutazást téve lehetővé a főhősök számára. Az akkor használt típus egyes darabjainak értékesítése az elmúlt 40 évben is folytatódott, bár ezt már egy új cég végezte, most azonban érdekes lépésre készülnek, amely egyben nagy váltást is jelentene.

A DeLorean Motor Company a napokban jelentette be az Alpha5 véglegessé válását, ez azonban már tisztán elektromos változatként futna be, az eredeti típus, a DMC-12 külalakjára emlékeztető kialakítással. Ez utóbbi némileg letisztult és áramvonalasabb, hiszen az aerodinamika terén a Tesla Modell 3 mutatóival vetélkednének, az elektromos meghajtással pedig sokkal jobb számokat érnének el, mint az 1981-es autónál, hiszen a 100 km/h-s sebességre alig 3 másodperc alatt gyorsulhatnánk fel. A pontos technikai jellemzők jó részét még nem ismerjük, a hivatalos oldalon egyértelműen a kinézetre helyezik a hangsúlyt, ott egyelőre egy-egy példány lefoglalására nyílik lehetőség.

Érdemes megjegyezni, hogy a most tevékenykedő cégnek semmilyen kötődése nincs az eredetihez, hiszen az annak idején, még az első mozifilm megjelenése előtt csődbe ment. A jogokat jóval később, 1995-ben, egy brit illető szerezte meg, ő azóta végzi az eredeti raktárkészlet értékesítését és a meglévő tulajdonosok kiszolgálását, a fenti lépéssel azonban már autógyártóvá avanzsálnának, csatlakozva az új terület úttörőihez, bár nyilván egy jóval kisebb és szerényebb változatban. Ezzel alakítanák át a márkát és tennének szert egy teljesen új, remélhetőleg szélesebb vásárlói bázisra, ez azonban nyilván nagyon rizikós húzás, hiszen nemrég arról írhattunk, hogy a britek fele például nem akar elektromos autót.

A tervek szerint az új modell egy augusztusi rendezvényen mutatkozik majd be hivatalosan, ezt követné az értékesítés.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 13. 15:17, szerda | Tech

A Netflix után az HBO Max is letiltja a fiókmegosztást

A streaming platform ezt "jelentős lehetőségnek" tekinti a profit növelésére.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 17. 10:12, szerda | Életmód

A fogorvosok nem értenek egyet a fogászati segély eltörlésével

A kamara arra is rámutatott, hogy senki sem kommunikált velük az ellátások bevezetéséről vagy visszavonásáról.