2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2021. November 28. 22:24, vasárnap | Kzélet
Forrás: idnes.cz

Ezrek tüntettek Prágában a járványügyi szigorítások ellen

Ezrek tüntettek Prágában a járványügyi szigorítások ellen

A tüntetők és a lakosok biztonságára rendőrök tucatjai figyeltek, a felvonulók azonban többször is megsértették a járványügyi rendeleteket.

Maszk szinte senkin nem volt, az emberek közti biztonságos távolságot pedig keresni kellett volna. A rendőrök erőteljesebb módon nem avatkoztak közbe. A tüntetők a klasszikus zászlók mellett transzparenseket is hoztak, amiken ilyen feliratok díszelegtek: „Védjétek meg a gyermekeiteket” vagy „Az oltóanyag csak üzlet”. Szerintük a legfontosabb az egyén szabadsága, amit a kormány a koronavírus elleni harc jegyében éppen a földbe döngölt.

Prágában november 17-e alkalmából is szerveztek tüntetéseket. Az Óvárosi térre több mint tízezer ember vonult ki a rendeletek ellen felszólalva. A Chcípl PES nevű mozgalom például az éttermek korlátozása ellen jött létre. A Nyissuk meg Csehországot – Chcípl PES továbbá politikai erőként részt is vett az októberi parlamenti választásokon, ahol a szavazatok 0,4%-át szerezte meg. Az elvesztett választásokat követően a mozgalomhoz olyan törpepártok és más mozgalmak tucatjai kezdtek csatlakozni, akik egyetértenek a Chcípl PES üzenetével és politikai irányvonalával.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 09. 17:35, kedd | Kzélet

A 2023/2024-es tél volt a legmelegebb 1931 óta

A meteorológusok az átlagosnál kivételesen melegebbnek minősítik az elmúlt telet.

2024. Április 04. 09:06, csütörtök | Kzélet

Véget ért a második forduló előtti kampány

Szerda (április 3.) éjfélkor véget ért a szlovákiai elnökválasztás második fordulójának választási kampánya, és moratórium lépett érvénybe. Ebben az időszakban az elnökjelöltek nem kampányolhatnak.

2024. Április 03. 09:01, szerda | Kzélet

Korčok és Pellegrini támogatják, hogy Szlovákia EU- és NATO-tag maradjon

Peter Pellegrini és Ivan Korčok elnökjelöltek amellett voksoltak, hogy Szlovákia továbbra is tag maradjon az Európai Unióban és a NATO-ban.

2024. Március 22. 09:56, péntek | Kzélet

Péntekig kérvényezhető a szavazói igazolvány

Meghatalmazott személy is átveheti az igazolványt.