2024. április 24, szerda - György

Hírek

2023. Február 03. 09:13, péntek | Kultúra
Forrás: euronews.com

Ezért lesz a The Last of Us harmadik epizódja 2023 legemlékezetesebb televíziós alkotása

Ezért lesz a The Last of Us harmadik epizódja 2023 legemlékezetesebb televíziós alkotása

FIGYELMEZTETÉS: Ez a cikk spoilereket tartalmaz az HBO The Last of Us című sorozatának 3. epizódjához.

A 'The Last of Us' minden idők egyik kedvenc videojátéka. Ez egy olyan játék, amely minden szempontból ragyog, szívszorító történetétől és előadásaitól a magával ragadó játékmenetig és lenyűgöző grafikáig. Láttuk már, hogy számtalan más játék filmes adaptálásával is próbálkoztak már, többnyire sikertelenül. Vegyük például Max Payne, Assassin's Creed vagy Hitman szörnyű filmadaptációit.

Míg az első két epizód meghatározza a sorozat általános hangulatát, és bemutatta a nézőknek a két főszereplőt, Joelt (Pedro Pascal) és Ellie-t (Bella Ramsey), a harmadik rész bátran eltávolodik ettől az utazástól, és inkább Bill (Nick Offerman) és Frank (Murray Bartlett) meghitt és szívszorító szerelmi történetet tárja a nézők elé. fel. Az epizód visszaugrál az időben a cordyceps-járvány korai szakaszába, ahol találkozunk Billel, egy zord túlélővel, akinek sikerül kikerülnie városa evakuálását egy megfigyelőbunkerben, amelyet a járvány kitörése előtt az otthona alá épített. Mivel a környékről már mindenki elment, Bill előbukkan búvóhelyéről, és jobb híján elkezdi igazán kiélvezni a város kínálta magányt. Lerohanja a helyi üzletet, fákat vág ki, ellopja szomszédja csónakját, és egy csomó alattomos csapdát állít fel, hogy eltüntesse a közelben kóborló fertőzötteket.

Bill teljesen elégedett új, szabados életével, de nyilvánvaló, hogy hiányzik belőle a céltudatosság. Négy évvel később. Bill találkozik Frankkel, aki beleesett az egyik csapdájába. Bill akkor még nem is sejti, hogy hamarosan Frankbe fog szeretni. Miután Bill vonakodva meghívja a magatehetetlen Franket az otthonába egy kiválóan elkészített nyúl ebédre, egy finom borral párosítva, a két férfi meghitt pillanatot tölt el egy zongora mellett, miközben felváltva éneklik Linda Ronstadt Long Long Time című számát. Bill ezután felfedi Franknek, hogy meleg, mire ő azt válaszolja: „Tudom”, majd megcsókolják egymást. A találkozás után Frank végleg Bill házába marad. Főznek, művész alkotásokat készítenek, vendégeket hívnak vacsorázni (Joel és Tess), kuncognak örömükben a szamócán, és kezdik megtalálni a szerelmet és az értelmet abban a sivár posztapokaliptikus világban, amelyben élnek. Egy utolsó együtt töltött nap után Bill elárulja Franknek, hogy ő is öngyilkos lesz, és egymás karjaiban fognak meghalni. "Elégedett vagyok, és te voltál a célom" - mondja Bills a könnyes szemű Franknek, aki így válaszol: "Nem támogatom ezt... De objektív szempontból ez hihetetlenül romantikus."

Miért olyan szerethető ez az epizód?

Míg a sorozat első két epizódja meglehetősen közel maradt az eredeti játék történetéhez és karaktereihez, a harmadik epizód drasztikusan eltér tőle. És ez volt az a valami, amiről először azt hittem, hogy emiatt majd megutálom a sorozatot. De vajon egy nagyszerű videojáték-adaptáció létrehozásának kulcsa az, hogy 100%-ban hű maradjon az eredeti anyaghoz? Világos, hogy nem. Az is hihetetlenül bátor döntés volt a sorozat készítőitől, hogy egy egész epizódot szenteltek ezeknek a mellékszereplőknek, akik az epizód végére már nem élnek, és akiket közönségként valószínűleg soha többé nem fogunk látni.

De az epizód nem csak a remény és a szerelem hihetetlenül szívhez szóló személyes történetét meséli el; kontextust is nyújt a fertőzés miatt elveszett dolgokhoz, tökéletesen feljavítja az első két epizód hangnemét, és kiterjeszti a műsor világának mélységét. Legfőképpen abban segít megértenünk, mi forog kockán, megmutatva, hogyan menthető meg az emberiség egy civilizáció összeomlásából. Röviden, ha a The Last of Us első két epizódja építi a sorozat világát, a harmadik pedig okot ad a nézőknek, hogy valóban törődjenek vele. Mintha ez még nem lenne elég, az epizód kiválóan beállítja Joel és Ellie utazásának további részét tematikus szinten.
„Tévedtem, mert egy embert érdemes megmenteni. Én ezt tettem. megmentettem. Aztán megvédtem őt” – áll a Bill által hagyott öngyilkossági feljegyzésben, amelyet Ellie felolvas Joelnek az epizód vége felé. Nyilvánvaló, hogy Joel hasonló úton jár, mint Bill: a megváltás és a gyógyulás útján.

Ellie most ad neki valamit, amiért küzdenie kell.

forrás: euronews.com

Címkék: HBO, HBO Max, The Last of Us

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 18:36, szombat | Kultúra

Újabb fellépőkkel bővült Gombaszög zenei kínálata

Már csak néhány napig tart a kedvezményes tavaszi jegyvásár, így készítettünk egy kis kedvcsinálót azoknak, akik még nem váltottak bérletet Gombaszögre, a nyár legnagyobb bulijára.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.

2024. Április 21. 11:28, vasárnap | Helyi

Állásbörzét szerveznek Dunaszerdahelyen

A dunaszerdahelyi Munka-, Szociális- és Családügyi Hivatal 2024. április 25-én, 9-től 13 óráig állásbörzét szervez a MOL arénában (Sport utca 4745/16a, Dunaszerdahely) - tájékoztatott a hivatal.