2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2020. November 22. 17:37, vasárnap | Életmód
Forrás: GQ

Ezek az illatos növények segíthetnek az álmatlanság ellen

Ezek az illatos növények segíthetnek az álmatlanság ellen

Az álmatlanság egyáltalán nem szokatlan jelenség mai rohanó világunkban, ez a népbetegség sokakat gyötör.

Létezik azonban segítség, csokorba vettük hát a leghatékonyabb praktikákat, a legérdekesebb gyógynövényeket és csemegéket, amelyek segíthetnek a probléma enyhítésén vagy teljesen megszüntethetik azokat.

A Macskagyökér egy ősi módszer
A macskagyökérnek hosszú történelme van a gyógyításban, régóta használják, mint enyhe nyugtatót. A Sleep folyóirat klinikailag bizonyított eredményeket prezentált melyekből kiderül, hogy ez a gyógynövény sikeresen gyógyítja az álmatlanságot. Bár ennek a növénynek az illata nem éppen mondható kellemesnek, a létező leghatékonyabb, fogyaszthatod tea, kapszula, vagy folyékony kivonat formájában. Ereje abban rejlik, hogy a gyökérrész valeriánsavat tartalmaz, mely amint bejut az agyba megakadályozza a legfőbb gátló ingerületátvivő anyag csökkenését. Ennek az anyagnak a megemelkedett szintje fokozza a gátlást a központi idegrendszerben, ami így nyugtató, altató hatásként jelentkezik.

Citromfű egy finom, illatos megoldás
A macskagyökérrel szemben, ez a gyógynövény frissítő, kellemes citrusillatáról ismert. Készíts teát belőle, forrázz le néhány friss levelet, majd lefekvés előtt lassan kortyolgasd. A citromfű illóolajából készíthetsz masszázsolajat is, a lényeg, hogy elalvás előtt az olajjal jól dörzsöld be a mellkasodat, ez nem csak szép álmokat hoz, de enyhíti a szapora szívverést, és a feszült idegállapotot is. Ha nehezen alszol el a feszültség miatt, próbálkozz citromfüves álompárnával, ez garantáltan segít majd ellazulni! A citromfű nem csak az alvászavaron segít, de bizonyítottan agyteljesítmény fokozó hatása van, javítja kognitív képességeinket.

Egy közismert kedvenc: a levendula
Ha nem is mindannyian, de sokunk tapasztalta már a csodálatos levendulás fürdőt egy hosszú fárasztó nap után. Nem csak az idegrendszert nyugtatja meg, hanem egyben a stressz hormonok jelenlétét is szignifikánsan csökkenti. Ezek a hormonok felelősek az alvászavarokért. A levendula közismert illata serkentő hatással van az alfa hullámokra, amelyek a zavartalan alvásért felelősek.

Komló, nem csak a sörben, főleg hölgyeknek!
Ha az alvászavarokat menstruációs problémák, vagy menopauza okozza, a komló a legjobb megoldás, mert kiegyenlíti a változó hormonszintet. Tegyél egy gyógynövénnyel teli álomtasakot a párnád alá, ez oldja a görcsös állapotot, és segíti az elalvást. Mindenkinek, nyugodt alvást kívánunk!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:12, szerda | Életmód

A fogorvosok nem értenek egyet a fogászati segély eltörlésével

A kamara arra is rámutatott, hogy senki sem kommunikált velük az ellátások bevezetéséről vagy visszavonásáról.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.