2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2023. Augusztus 17. 17:05, csütörtök | Sport
Forrás: Teraz.sk

Európa legjobb játékosa: Messi, De Bruyne, vagy Haaland?

Európa legjobb játékosa: Messi, De Bruyne, vagy Haaland?

A legnagyobb favorit a világbajnok argentinok kapitánya, aki távozott a Paris Saint-Germaintől a nyáron, és átigazolt a tengerentúli MLS-csapathoz, az Inter Miami-hoz.

Kevin de Bruyne, Erling Haaland és Lionel Messi az elmúlt szezon legjobb európai labdarúgója díjának döntősei. Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) ezt csütörtökön jelentette be hivatalos honlapján. A győztes nevét augusztus 31-én teszik közzé Monacóban, ahol a Bajnokok Ligája csoportkörét is kisorsolják.

A legnagyobb favorit a világbajnok argentinok kapitánya, aki távozott a Paris Saint-Germaintől a nyáron, és átigazolt a tengerentúli MLS-csapathoz, az Inter Miami-hoz. Messi az UEFA-díj 12 éves története során már kétszer is elhódította azt. A döntősök között riválisai a Manchester Cityt erősítő de Bruyne és Haaland, akiknek nagy szerepük volt csapatuk triplázásában (Premier League, Bajnokok Ligája és FA-kupa), valamint szerdán először megnyerték az UEFA Szuperkupát is.

Kylian Mbappe a hatodik helyen végzett az európai edzők és újságírók szavazásán. A City középpályásai, Ilkay Gündogan és Rodri végeztek előtte.

A játékosok és edzők díjára jelöltek névsorát a jövő héten teszik közzé a női világbajnokság vége után – közölte az UEFA. Anglia Spanyolországgal mérkőzik meg vasárnap Ausztráliában a döntőben.

Pep Guardiola az elmúlt szezon legjobb edzőjének járó díj favoritja. A csapatát a Bajnokok Ligája döntőjébe vezető Inter Milan-os Simone Inzaghi is jelölt. A harmadik Luciano Spalletti, akinek sikerült megnyernie a Serie A-t a Napolival - számolt be az AP.

Forrás teraz.sk

Címkék: de Bruyne, Haaland, Messi, UEFA

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 15. 09:08, hétfő | Sport

NBA: Véget ért az alapszakasz, mutatjuk a rájátszás párosításait

Az NBA történetében először fordult elő, hogy az utolsó játéknapon három azonos mérleggel rendelkező csapat küzdött meg az összesített első helyért a konferenciában.