2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2021. Augusztus 21. 11:22, szombat | Világ
Forrás: cas.sk

Európa egy következő menekültválság előtt?

Európa egy következő menekültválság előtt?

Filippo Grandi, az ENSZ Menekültügyi Főbiztosa szerint nem valószínű, hogy Európát elöntené az Afganisztánból menekülők tömege.

Ez persze csak akkor lesz így, ha a közép-ázsiai országoknak humanitárius segítséget biztosítunk. Az Afganisztánból elmenekülő emberek száma csakis attól függ, hogy a tálibok milyen kemény kézzel fognak uralkodni – mondta Grandi pénteken. A menekültek legnagyobb részét ráadásul elnyelik az Afganisztánnal határos országok, elsősorban Pakisztán és Irán, valamint kis részben Tádzsikisztán. A menekültügyi biztos szerint Európa csak akkor lesz „veszélyben”, ha az Unió nem biztosít humanitárius segítséget a bajban lévőknek és azok emiatt nyugat felé veszik az irányt. Az Afganisztánnal határos országok megsegítésére szólított fel Recep Tayyip Erdogan is, aki szerint az aktuális helyzet mindenkit érint.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 03. 09:26, szerda | Világ

114 éves korában elhunyt a világ legidősebb férfija

A Guinness Rekordok Könyvébe 2022 májusában került be.

2024. Március 13. 15:47, szerda | Világ

Meghalt a férfi, akit több mint 70 évig vastüdő tartott életben

Még életében elvégezte a jogi egyetemet.

2024. Február 28. 15:15, szerda | Világ

Ezen a napon: Február 28.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.