2024. július 19, péntek - Emília

Hírek

2024. Június 24. 10:51, hétfő | Sport
Forrás: teraz.sk

EURO 2024: Magyarország legyőzte Skóciát

EURO 2024: Magyarország legyőzte Skóciát

A magyar válogatott ezzel a győzelemmel életben tartotta a továbbjutás esélyét.
Marco Rossi csapatának jelenleg három pontja van, ugyanannyi, mint Ausztriának és Szlovákiának, de a magyaroknak rosszabb a a gólkülönbsége.

Magyarország 1-0-ra legyőzte Skóciát az Európa-bajnokság A csoportjának vasárnapi mérkőzésén. A magyarok a torna első győzelmével megőrizték esélyüket a nyolcaddöntőbe jutásra a tabella harmadik helyéről. A magyar győzelmet a csereként beálló Csoboth Kevin biztosította be a 100. percben. A skótok mindössze egy ponttal zárták a kontinensviadalt.

Mindkét csapat számára a továbbjutás egyetlen módja a teljes pontszerzés volt, ami az első félidő minőségében is megmutatkozott. Bár a skótok területi fölényben voltak, komoly helyzetbe nem kerültek, és a taktikai párharc sem nyújtott sok szépséget egyik oldalon sem. A sok pontatlanság csírájában fojtotta el a lehetőségeket, és a legtöbbször a tizenhatosok között játszottak, sok kemény szereléssel. A magyarok korán visszahúzódtak védekezésbe, de fél óra után megérezték, hogy a skótoknak nem tetszik túlságosan a játékvezetés, és megpróbálták magasabban támadni a passzjátékukat. Az egyetlen magyar lehetőség az első félidő végén adódott, amikor a 41. percben Orbán fejelt közelről,
de a labda a keresztlécen kötött ki.

A második félidő nagyjából ugyanígy alakult, a játék túlságosan a párharcokról szólt. A 68. percben egy borzalmas pillanat ragadta magával az összes játékost, amikor egy középkezdés után Varga csúnyán ütközött a skót kapussal, Gunn-nal. A magyar csatár mozdulatlanul maradt, és a pályára érkező mentősök hordágyon vitték el Vargát. Minden jel arra mutatott, hogy a mérkőzés gól nélküli döntetlennel végződik, és mindkét csapat befejezi a tornát. Varga hosszas kezelése miatt Tello vezetőbíró 10 percet hosszabbított, és a hosszabbítás utolsó percében Csoboth állította be a végeredményt.

A magyaroknak meg kell várniuk, hogy alakul majd a harmadik helyezettek tabellája, ahonnan négy csapat jut tovább. Jelenleg Marco Rossi csapatának három pontja van, akárcsak Ausztriának és Szlovákiának, de a magyarok mindkettőnél rosszabb gólkülönbséggel rendelkeznek.

Forrás: teraz.sk

Címkék: EURO 2024, Magyarorszag

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 15. 09:48, hétfő | Sport

Spanyolország 2-1-re legyőzte Angliát, ezzel megszerezte negyedik Európa-bajnoki címét

A spanyolok magabiztos játékkal, pontvesztés nélkül zárták a kontinensviadalt, megszerezve a rekordot jelentő negyedik EB-címet.

2024. Július 08. 11:40, hétfő | Sport

F1: Hamilton nyerte a Brit Nagydíjat

Ez volt a brit versenyző kilencedik győzelme hazai pályán (2008, 2014, 2015, 2016, 2017, 2019, 2020, 2021, 2024).

2024. Július 04. 14:59, csütörtök | Sport

Nincs favoritja a Németország-Spanyolország rangadónak

Luis de la Fuente, a spanyolok edzője arra biztatta játékosait a csoportkörben, hogy egyik meccs után se szálljanak el maguktól.

2024. Július 01. 10:30, hétfő | Sport

EURO 2024: A szlovákok hosszabbítás után 1:2-re kikaptak Angliától

Az Albion továbbjutását a hosszabbítás elején a csapatkapitány Harry Kane döntötte el.