2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2023. Július 25. 09:25, kedd | Világ
Forrás: teraz.sk

Északnyugat-Svájcban tornádó pusztított, egy áldozatról érkezett jelentés

Északnyugat-Svájcban tornádó pusztított, egy áldozatról érkezett jelentés

A Franciaországgal határos Neuchâtel kanton rendőrségének közlése szerint egy ötvenes éveiben járó férfi életét vesztette, amikor a helyi vasútállomás közelében leomlott egy daru.

Egy ember meghalt és mintegy 15 másik megsérült hétfőn az északnyugat-svájci Neuchâtel kantonban, miután a helyi La Chaux-de-Fonds várost 217 km/h-s széllökések sújtották, és széles körű károkat okoztak. Erről a TASR számol be az AFP jelentése alapján.

A Franciaországgal határos Neuchâtel kanton rendőrségének közlése szerint egy ötvenes éveiben járó férfi meghalt, amikor egy daru leomlott a helyi vasútállomás közelében. Arra szólította fel a környék lakóit, hogy a nagy szélben saját biztonságuk érdekében maradjanak otthon.

Az óragyártásról híres La Chaux-de-Fonds városából kiterjedt károkat jelentettek, többek között kidöntött fákat, tönkrement vagy megrongálódott autókat, tetőket és utcabútorokat. A mentők körülbelül 15 sérültet láttak el.

A svájci MeteoSwiss nemzeti meteorológiai szolgálat szerint La Chaux-de-Fonds-ra valószínűleg egy tornádó csapott le késő délelőtt, amely a vihar során alakult ki a Jura-hegységben.

"A La Chaux-de-Fonds-i repülőtéren lévő állomásunkon óránkénti 217 kilométeres sebességet elérő széllökéseket mértek az (úgynevezett) viharcellán belül, amely hirtelen felerősödött, miután a térségbe vonult" - közölte a MeteoSwiss szolgálat a Twitteren.

A vihar korábban Kelet-Franciaország egy szomszédos területére, különösen a La Chaux-de-Fonds-tól nagyjából 18 kilométerre fekvő Montlebon településre csapott le. Megrongálta az önkormányzati hivatal épületét, egy iskolát és mintegy 15 házat.

Forrás: teraz.sk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 03. 09:26, szerda | Világ

114 éves korában elhunyt a világ legidősebb férfija

A Guinness Rekordok Könyvébe 2022 májusában került be.

2024. Március 13. 15:47, szerda | Világ

Meghalt a férfi, akit több mint 70 évig vastüdő tartott életben

Még életében elvégezte a jogi egyetemet.

2024. Február 28. 15:15, szerda | Világ

Ezen a napon: Február 28.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.