2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2020. December 14. 16:38, hétfő | Koronavírus
Forrás: TASR

Érvénybe léptek a szigorítások a sípályákon

Érvénybe léptek a szigorítások a sípályákon

Hétfőtől szigorúbb szabályok léptek érvénybe a hotelek, sípályák, felvonók esetében. Mostantól a látogatók kötelesek negatív eredményű COVID-19 tesztet felmutatni a szlovák Közegészségügyi Hivatal rendelete szerint.

A 10 évnél idősebb látogatók a sípályákon kötelesek negatív PCR vagy antigén tesztet felmutatni, amely maximum 72 órával készülhetett a felmutatás előtt. A felvonó kabinokban csupán egy ember tartózkodhat, kivételt az egy háztartásból származó személyek képeznek. A hotelek vendégeinek ugyanúgy negatív teszttel kell rendelkezniük, illetve tilos az étkezés a közös helyiségekben. Az üzemeltetőknek ezen kívül fokozottan figyelniük kell a tisztaságra és fertőtlenítésre.

Andrej Doležal (Sme rodina) közlekedésügyi miniszter szerint Szlovákia az egyetlen ország, amely csupán negatív teszt felmutatásával engedélyezi a síközpontok és hotelek látogatását. Szerinte az, hogy a kabinokat csak negatív teszttel rendelkező személyek vegyék igénybe, a síközpont felelőssége. Reméli, hogy az idegenforgalom még idén megkapja az ígért segítséget. Elmondása szerint a támogatás sablonját már véglegesítik, múlt heti információi szerint a tárca akár 200 000 euró támogatást is tud nyújtani a kérvényezők számára. Még idén szeretné megkezdeni a támogatás szétosztását, szerinte ilyen tekintetben katasztrofális a helyzet. Az idegenforgalom megsegítésére eddig 100 millió eurót fordítottak. A téli szezon a túlélésről fog szólni és ez csak részben érinti a vállalkozásokat és munkáltatókat, akik a síközpontokban tevékenykednek, mondta az Idegenforgalmi Szövetség elnöke, Marek Harbuľák a TASR-nek. Hozzátette, nincsenek nagy elvárásaik az idei téli szezonnal szemben, ugyanis a hotelfoglalások egyelőre minimálisak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 10:38, péntek | Helyi

Somorja: Májustól már online is meg lehet vásárolni a parkolókártyákat

Májustól Somorja városa is csatlakozott a ParkDots.com parkolási alkalmazáshoz, amely többek között Pozsony, Kassa, Érsekújvár és Dunaszerdahely lakosai számára is elérhetővé teszi az online parkolási rendszert.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.