2022. január 16, vasárnap - Gusztáv

Hírek

2021. November 30. 00:30, kedd | Rendőrségi
Forrás: SHMÚ

Erős havazás jöhet: csak két megye ússza meg

Erős havazás jöhet: csak két megye ússza meg

Ma, november 30-án Szlovákiában több helyen is havazásra kell számítanunk, az utakon hónyelvek és átfúvások akadályozhatják a sofőröket. A hegyekben a szél is feltámad – figyelmeztet az SHMÚ.

A hófigyelmeztetést az ország szinte egész területére kiadták, kivételt csak a Kassai és a Pozsonyi megye képeznek. Egyes helyeken akár 20 cm hó is eshet. „A lehulló hó által létrehozott réteg veszélyt jelenthet a mindennapi emberi aktivitásokra és a közlekedésre,” emlékeztet az SHMÚ. A figyelmeztetés ma 13:00-tól holnap, azaz szerda 02:00-ig tart. Hónyelvek és átfúvások szerda reggel 9:00-ig lehetnek az utakon az előrejelzések alapján.

A legtöbb hó értelemszerűen az északi területeken eshet, elsősorban a Turdossini, a Liptószentmiklósi, a Poprádi és a Breznóbányai járásokban. Az 1800 feletti régiókban a szél elérheti a 135-160 km/h-ás sebességet is. „A szél erőssége veszélyt jelenthet a turisztikai aktivitásokra és a hegymászásra,” tette hozzá az Intézet.
A magyarlakta, déli járásokban kevésbé valószínű a havazás a mai napon, de Besztercebánya megyében akár 10 cm csapadék is eshet.

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 27. 15:30, hétfő | Rendőrségi

Pozsony: Hidegvérrel meggyilkolták egy volt maffiózó élettársát

Az év legbékésebb ünnepét fenekestül forgatta fel az a gyilkosság, amely karácsony Szentestéjén történt a fővárosban található Récse városrész villanegyedében.

2021. December 27. 15:28, hétfő | Rendőrségi

Emberi csontok után kutatott a Nyitrai Rendőrség

A csontok, amelyeket egy nyitrai park felásásakor találtak a rendőrök, nem emberi eredetűek.

2021. December 20. 12:47, hétfő | Rendőrségi

Hamran Istvánnak elege lett: a rendőrfőnök rendesen kiosztotta Ficot

A rendőrfőkapitányi posztot ideiglenesen betöltő Hamran István elutasítja a rendőrök járványügyi intézkedéseinek bármilyen nemű elpolitizálását.

2021. December 18. 18:38, szombat | Rendőrségi

Fagyásveszély: mutatjuk, melyik régiókban kell vigyázni

A Zsolnai, az Eperjesi és a Kassai kerületben fagyásveszélyt hirdettek. Az alacsony hőmérséklet rizikót jelent a sofőrök, a mindennapi aktivitások és az infrastruktúra számára is.