2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2022. Augusztus 26. 06:42, péntek | Bulvár
Forrás: Toadzz

Érkezik a Netflixre a Bioschock-adaptáció

Érkezik a Netflixre a Bioschock-adaptáció

Úgy tűnik, mégis lesz valami a kultikus videojáték megfilmesítéséből. Már azt is tudjuk, ki írja és rendezi az alkotást.

Év elején lehetett olvasni arról, hogy miután elég sokáig tervezték Hollywoodban a Bioshock mozifilmes adaptációját, végre lehet, hogy célba érhetnek a próbálkozások. Miután ugyanis az elmúlt 4-5 évben még szinte zsizsegést sem lehetett hallani egy adaptációval kapcsolatban, a semmiből robbant a bomba, és bejelentésre került egy nagyszabású film, aminek a jogait a Netflix kaparintotta meg. A cég a Take-Two Interactive, valamint 2K közreműködésével fog dolgozni a projekten, és tegnap az is kiderült, hogy a veterán Francis Lawrence lesz a rendező, a szkriptet pedig Michael Green írja. A hírek szerint mindkét poszt kiemelt érdeklődésnek örvendett a filmesek körében és a gyártó is mindenképp A-listás szakembereket akart szerződtetni.

Az előző évtizedekben többször is nekifutottak az adaptációnak. Gore Verbinski rendezőként még 2008-ban írt alá a filmhez, akkor John Logan szkripje alapján dolgozott volna, később pedig Juan Carlos Fresnadillo lett volna az író, de ezt a projektet 2013-ban kaszáltak el. Akadtak találgatások az okokat illetően, de egy Reddites kérdezz-felelek során a Verbinski elmondta, hogy 8 héttel a forgatás tervezett megkezdése előtt lőtte le a stúdió a projektet, aminek az oka röviden a korhatár, valamint a költségvetés volt. (Verbinski mindenféleképpen R-korhatáros filmet akart készíteni, ebből nem engedett, a stúdió viszont beijedt attól, hogy több elég drága R-es film is kifejezetten gyengén teljesített bevétel szempontjából. Emellett a filmhez nagyon komoly díszleteket kellett volna építeni, hiszen nem forgathatták valós helyszíneken, ki kellett volna alakítani hozzá egy földalatti univerzumot.)

Címkék: bioschock, film, játék, Netflix

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.

2024. Február 05. 09:19, hétfő | Bulvár

Kiosztották a Grammy-díjakat

Taylor Swift Midnights című albuma nyerte el a legjobb vokális popalbumnak járó díjat.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.