2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2023. Február 06. 22:33, hétfő | Világ
Forrás: Cas.sk

ENSZ: Háború felé tartunk

ENSZ:  Háború felé tartunk

António Guterres ENSZ-főtitkár attól tart, hogy az Oroszország és Ukrajna közötti konfliktus további lehetséges eszkalációja \"kiterjedtebb háborúhoz\" vezetheti a világot.

Az ENSZ Közgyűlésén Guterres ismertette a következő év prioritásait, amelyek elsősorban az ukrajnai orosz invázióra, a klímaválságra és a rendkívüli szegénységre fókuszálnak. "A békére való esély folyamatosan zsugorodik. A további eszkaláció és a tömeges vérontás esélye egyre csak nő, és attól tartok, hogy a világ egy nagy háború felé tart - és nem véletlenül" - fogalmazta meg aggodalmait Guterres.

Az ENSZ-főtitkár azt is megjegyezte, hogy a tudósok és biztonsági szakértők a tizenkettedik órához közel tekerték el a szimbolikus világvége óra mutatóját, amely azt mutatja, milyen közel van a Föld a teljes pusztuláshoz. Jelenleg mindössze 90 másodpercre van éjféltől, amit Guterres figyelmeztető jelnek tekint.

"Számos olyan kihívással kezdtük a 2023-as évet, amilyennel még soha nem találkoztunk. Fel kell ébrednünk és munkához kell látnunk" - jelentette ki Guterres, aki beszédében megemlítette, hogy a világbékét más jelenségek is fenyegetik, utalva például az izraeli-palesztin konfliktusre, illetve az afganisztáni, a mianmari vagy a haiti helyzetre.

Forrás: cas.sk

Címkék: ENSZ, háború

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 03. 09:26, szerda | Világ

114 éves korában elhunyt a világ legidősebb férfija

A Guinness Rekordok Könyvébe 2022 májusában került be.

2024. Március 13. 15:47, szerda | Világ

Meghalt a férfi, akit több mint 70 évig vastüdő tartott életben

Még életében elvégezte a jogi egyetemet.

2024. Február 28. 15:15, szerda | Világ

Ezen a napon: Február 28.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.