2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2021. Október 06. 13:19, szerda | Magyarország
Forrás: HVG

Előválasztás: Márki-Zay megelőzte Karácsonyt

Előválasztás: Márki-Zay megelőzte Karácsonyt

A friss és ropogós közvéleménykutatások eredményei alapján Márki-Zay Péter elhúzott a főpolgármester mellett. A politikus szerint most már inkább Karácsonynak kellene visszalépnie az ő javára.

A két jelölt közötti tárgyalások elvileg ma este folytatódnak, eközben Karácsony ma kettőre sajtótájékoztatót jelentett be. "Egészen biztos vagyok benne, hogy nem nekem kellene visszalépnem a második fordulóban, hanem Karácsony Gergelynek,” válaszolt a hvg.hu kérdésére Márki-Zay Péter. Ezekkel a szavakkal reagált Márki-Zay azokra az eredményekre, amelyek a friss Medián-kutatásból kerültek ki. A hódmezővásárhelyi polgármester továbbra is lendületben van, egyre nagyobb a szavazótábora, így a jelen állás szerint neki van nagyobb esélye a második körben megszorongatni Dobrev Klárát. A HVG kérdésére, miszerint vajon miről fog sajtózni Karácsony, Márki-Zay így felelt: "erre én is nagyon kíváncsi vagyok, mert kettőnk között nincs olyan végleges megállapodás még, amit be lehetne jelenteni".

A polgármester cáfolta azokat az információkat, miszerint kedd este egy új ajánlattal keresték meg őt karácsonyék, elmondása szerint hétfő óta nem tárgyaltak semmiről és írásos ajánlatot sem kapott. „Ahhoz persze nem kell megállapodás, hogy bejelentse, visszalép a javamra,” tette hozzá Márki-Zay.

A Medián méréséhez hasonló eredményre jutott egyébként egy friss Závecz-elemzés is. Eszerint egy Márki-Zay Péter vezette közös listával lenne a legnagyobb esélye az ellenzéknek a Fidesz ellen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.