2021. december 5, vasárnap - Vilma

Hírek

2021. Október 10. 18:49, vasárnap | Magyarország
Forrás: HVG

Előválasztás: Egyelőre nem sietnek az MSZP-sek beállni Márki-Zay mögé

Előválasztás: Egyelőre nem sietnek az MSZP-sek beállni Márki-Zay mögé

Egyre több MSZP-s politikus áll ki Dobrev Klára mellett az Ellenzéki Előválasztás második fordulója előtt. Mindezt annak ellenére, hogy Karácsony Gergely Márki-Zay javára lépett vissza.

Karácsony Gergely a Magyar Szocialista Párt és a Párbeszéd közös jelöltjeként - az LMP támogatása mellett - indult az előválasztáson, majd visszalépésekor Márki-Zay Péter támogatására kérte szimpatizánsait. Hogy a matematika a papírformát hozza-e, az a második forduló lezártával derül ki, annyi viszont biztos, hogy nem minden MSZP-s politikus és jelölt állt be a hódmezővásárhelyi polgármester mögé. Eddig a Demokratikus Koalíció jelöltje mellett állt ki Juhász Ferenc volt honvédelmi miniszter, Nemény András, Szombathely MSZP-s polgármestere, Gőgös Zoltán országgyűlési képviselő, majd követte őket Hiller István volt kulturális miniszter, az MSZP választmányi elnöke. Ma Szitka Péter, Kazincbarcika szocialista polgármestere is Dobrev mellett tette le a voksát, sőt, Barabás Richárd, a Párbeszéd szóvivője is a másik jelöltet támogatja.

Egyelőre nagyon úgy néz ki, hogy egyetlen vezető MSZP-s politikus sem fogja támogatni Márki-Zayt. Ez persze nem olyan meglepő, hiszen a DK már évek óta szipolyozza el az MSZP politikusait és választóit egyaránt. Tavaly két budapesti kerületi polgármester is pártot váltott, idén pedig Molnár Gyula, az szocialisták volt elnöke választotta Gyurcsány Ferenc pártját.

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 02. 18:58, csütörtök | Magyarország

EU-s Covid-térkép: Magyarország a legsúlyosabban érintett országok között van

A sárga minősítést már csak hét régió kapta meg az Európai Unióban.

2021. November 30. 01:04, kedd | Magyarország

Kiderült, Magyarországon miért csökkent nagyot egy nap alatt a lélegeztetőgépre szorulók száma

A hétfői koronavírussal kapcsolatos napi jelentés meglepően alacsony számot közölt a lélegeztetőgépre szoruló betegek esetében. Míg pénteken 695-en voltak a gépeken, addig hétfőre már csak 538-ról írtak.

2021. November 29. 23:23, hétfő | Magyarország

Magyarországon is bombasiker a Gucci-ház

Magyarországon nincs lockdown, így az enyhébb rendeletek moziba is elengedik a mozgóképes szórakozást igénylő polgárokat. Majdnem 50%-kal nőtt a mozik látogatottsága a múlt héthez képest.

2021. November 28. 21:20, vasárnap | Magyarország

Magyarország: Kásler bejelentette, mikortól oltják a legkisebbeket

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának tárcavezetője, Kásler Miklós ma erősítette meg, hogy az 5-12 évesek esetében december 20-a után kezdődik az oltási kampány.