2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2021. Május 08. 10:11, szombat | Bulvár
Forrás: NY TIMES

Előkerült egy dokumentum, amelyből kiderült Steve Jobs véleménye a Facebookról

Előkerült egy dokumentum, amelyből kiderült Steve Jobs véleménye a Facebookról

A menedzser-zseni finoman szólva sem rajongott túlságosan a közösségi platformért.

Az Epic Games és az Apple közötti aktuális jogi vita keretében új dokumentumok kerültek elő, amelyekből kiderült, hogy miként viszonyult Steve Jobs, az Apple társalapítója és ikonikus vezetője a Facebookhoz. A történet 2011-ből származik, amikor a közösségi platformnak még nem volt alkalmazása az iPad készülékekhez. A dokumentumok alapját egy olyan e-mail jelentette, amelyet Scott Forstall, az Apple akkori szoftverfejlesztési vezetője küldött el Phil Schiller és Steve Jobs számára. A levélben egy Mark Zuckerberggel való találkozóról volt szó, amelynek a témája az iPad készülékeken használható Facebook-alkalmazás bevezetése volt.

A közösségi platform egy olyan kompromisszumot javasolt, amely többek között azt tartalmazta, hogy a programjában elhelyezett hivatkozásra kattintó felhasználók vagy egy natív szoftverhez legyenek irányítva az App Store rendszerében vagy a Safari böngészőhöz. A vállalat azt szerette volna, ha az Apple engedélyezi a hírfolyamában a külső alkalmazásokkal kapcsolatos felhasználói bejegyzéseket. Ez utóbbitól az Apple elzárkózott, de a többi kérést elfogadhatónak tartotta.

Steve Jobs is rábólintott a dologra, de a kollégáinak küldött e-mailben szándékosan vagy véletlenül Facebook helyett Fecebookot írt. Miután a billentyűzeteken az A és az E betű nincs túl messze egymástól simán előfordulhatott egyszerű elírás, de a Zuckerbergékről alkotott vélemény miatt a szándékosság sem elképzelhetetlen. Ez utóbbit támasztja alá, hogy zsenialitása mellett Steve Jobs ismert volt a dühkitöréseiről és a káromkodásairól is. A történet mindenesetre néhány kompromisszummal zárult. A Facebook iPad-alkalmazásával nem volt lehetőség a saját kreditek használatára, például a Farmville játékhoz.

Címkék: Facebook, Steve Jobs

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 05. 09:19, hétfő | Bulvár

Kiosztották a Grammy-díjakat

Taylor Swift Midnights című albuma nyerte el a legjobb vokális popalbumnak járó díjat.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 17. 10:12, szerda | Életmód

A fogorvosok nem értenek egyet a fogászati segély eltörlésével

A kamara arra is rámutatott, hogy senki sem kommunikált velük az ellátások bevezetéséről vagy visszavonásáról.