2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2023. Május 25. 23:26, csütörtök | Bulvár
Forrás: Teraz.sk

Elhunyt Tina Turner

Elhunyt Tina Turner

A művész a What's Love Got to Do with It, a The Best, a We Don't Need Another Hero vagy a Typical Male című slágerekkel vált híressé.

Tina Turner amerikai származású rockénekesnő szerdán, 83 éves korában elhunyt Svájcban. Minden idők egyik legsikeresebb énekesnője volt. Hosszas betegség után békésen halt meg otthonában, a Zürich melletti Küsnacht városában. Haláláról szóvivője számolt be, akire később a Reuters hírügynökség hivatkozott.

Tina Turner az 1950-es években kezdte karrierjét a rock and roll korai éveiben, majd később az MTV egyik szereplője lett.

A "What's Love Got to Do with It" című, listavezető dalhoz készült videóban a '80-as évek stílusának megtestesítője volt, szőke feltupírozott hajával, miniszoknyában és tűsarkúban sétált New York utcáin.

Volt érzéke a zenei kísérletezéshez és a szívhez szóló szövegű balladákhoz egyaránt.

Idővel a rock királynője becenevet kapta, és az 1980-as években nyolc Grammy-díjából hatot megnyert. Ebben az évtizedben több mint tíz dala szerepelt a TOP 40-ben, mint például a "Typical Male", "The Best", "Private Dancer" és a "Better Be Good to Me". 1988-ban, a brazíliai Rio de Janeiro-ban 180 000 embert vonzott a koncertjére, rekordot állítva fel az egy fellépős koncertekben.

Ekkor ért véget házassága Ike Turner gitárossal, aki alkohol- és drogfüggő volt. Agresszív volt Tinával szemben, és a férfi fizikailag bántalmazta. Korábban megalakították az Ike & Tina Turner énekduót, amely az 1958-as házasságkötésük után indult. A házasság 1976-ban válással ért véget.

1991-ben mindketten bekerültek a Rock and Roll Hírességek Csarnokába.


Forrás: teraz.sk

Címkék: halálhír, Tina Turner

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.

2024. Február 05. 09:19, hétfő | Bulvár

Kiosztották a Grammy-díjakat

Taylor Swift Midnights című albuma nyerte el a legjobb vokális popalbumnak járó díjat.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.