2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2023. Január 17. 13:00, kedd | Világ
Forrás: tasr

Elhunyt a legendás olasz színésznő, Gina Lollobrigida

Elhunyt a legendás olasz színésznő, Gina Lollobrigida

95 éves korában elhunyt a legendás olasz színésznő, Gina Lollobrigida, az 50-es és 60-as évek európai filmművészetének egyik legnagyobb sztárja.

Az ötvenes években a „világ legszebb asszonyaként” is emlegették, a korszak legnagyobb szexszimbóluma és filmsztárja volt, aki olyan sztárokkal játszott együtt, mint Frank Sinatra, Steve McQueen vagy Tony Curtis.

Egészen tavalyig kiváló egészségi állapotnak örvendett, de ősszel combnyaktöréssel kórházba került.

Lollobrigida legutóbbi nyilvános megjelenése november 21-én volt, amikor sírva fakadt az egyik olasz tévéműsorában. „Jogom van békében élni és meghalni” – mondta a színészlegenda a fia és unokája által indított perrel kapcsolatban, miután a sztár nagy összeget hagyott fiatal gondozójára, Andrea Piazzollara.

A műsorvezető próbálta vigasztalni, de a világ legszebb nője cím egykori tulajdonosa - amiért egykor honfitársával, Sophia Lorennel versengett - azt válaszolta, hogy ezek a családi veszekedések megalázták, és nem gondolja, hogy valaha is túl lesz rajta.

Lollobrigida egy Róma melletti kis faluban töltötte a gyermekkorát, majd Rómában a Képzőművészeti Akadémián festészetet és szobrászatot tanult. Közben számos felkérést kapott modellként.1947-ben a 3. helyezést érte el a Miss Itália szépségversenyen, de ugyanebben az évben elnyerte a Miss Róma címet is. Közben a filmvásznon is egyre nagyobb szerepeket kapott, pillanatok alatt Európa egyik legnépszerűbb színésznője lett. A számos amerikai munkája mellett elsősorban Európában forgatott, legemlékezetesebb alakításai között van A világ legszebb asszonya és A párizsi Notre-Dame. A hetvenes években bejelentette visszavonulását, a fotózásnak és szobrászatnak szentelte idejét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 03. 09:26, szerda | Világ

114 éves korában elhunyt a világ legidősebb férfija

A Guinness Rekordok Könyvébe 2022 májusában került be.

2024. Március 13. 15:47, szerda | Világ

Meghalt a férfi, akit több mint 70 évig vastüdő tartott életben

Még életében elvégezte a jogi egyetemet.

2024. Február 28. 15:15, szerda | Világ

Ezen a napon: Február 28.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.