2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2021. December 04. 13:11, szombat | Rendőrségi
Forrás: TASR / ÚjSzó

Életet mentettek a dunaszerdahelyi rendőrök

Életet mentettek a dunaszerdahelyi rendőrök

Egy lakóházban kitört tűzesethez riasztották a dunaszerdahelyi rendőröket. A helyszínen már evakuálták a lakosokat, amikor a rendőrség megérkezett.

A legtöbb lakót már biztonságban tudták, amikor egy asztmás férfi a belélegzett füst miatt fulladozni kezdett. A két rendőr nem habozott, azonnal kórházba szállították az egyre rosszabb állapotba kerülő beteget.

„A rendőrség beszámolója szerint egy dunaszerdahelyi lakóházban ütött ki tűz, amelynek kivizsgálására kiküldték a két járőrt. A lakók ekkor már az épület előtt tartózkodtak, de egyikük, egy 45 éves férfi fuldokolni kezdett, a rendőrökkel közölte, hogy asztmás és belélegezte a füstöt, ezért mentőt hívtak neki. De az illető állapota egyre csak romlott, ezért a járőrök nem haboztak, és maguk szállították kórházba a férfit, aki közben többször is eszméletét vesztette. A lakót ezután átvették a sürgősségi osztály munkatársai, akik azonnal oxigénre kapcsolták,” írja az ÚjSzó.sk cikke.

Menyhárt Attila, a járőrcsapat egyik tagja novemberben már került hasonló helyzetbe. Akkor egy öngyilkosságra készülő lakost mentett meg a biztos haláltól. A rendőrség nem véletlenül nevezte Menyhártot a hónap hősének.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 10:38, péntek | Helyi

Somorja: Májustól már online is meg lehet vásárolni a parkolókártyákat

Májustól Somorja városa is csatlakozott a ParkDots.com parkolási alkalmazáshoz, amely többek között Pozsony, Kassa, Érsekújvár és Dunaszerdahely lakosai számára is elérhetővé teszi az online parkolási rendszert.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.