2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2021. December 19. 07:24, vasárnap | Kzélet
Forrás: TASR

Egyszeri pénzjutalomban részesülnek az egészségügyi dolgozók

Egyszeri pénzjutalomban részesülnek az egészségügyi dolgozók

A 350 euró összegű egyszeri jutalmat pénteken hagyta jóvá a kormány. Az egészségügyi dolgozók mellett a szociális otthonokban segítő alkalmazottakat is megjutalmazza az állam.

A hírt a kormányülést követően Milan Krajniak, munkaügyi miniszter is megerősítette. A pénzjutalmak nagyjából 15 millió eurót emésztenek fel. „Szeretném tájékoztatni a szociális otthonok és a gyermekvédelmi intézmények dolgozóit, hogy az egészségügyi alkalmazottakhoz hasonlóan, ők is 350 eurós pénzjutalmat kapnak. A kifizetés a korábbi projekt alapján fog történni. Ez azt jelenti, hogy ez már a második jutalom lesz a részükre. Az első projektet uniós pénzekből fedeztük, ezt pedig az állami költségvetésből fizetjük ki,” mondta a tárcavezető.

A csomag nagyjából 32 ezer alkalmazottat érint, ez pedig 15 247 000 euró körüli összeget jelent. A miniszter hozzátette: ezeket a pénzeket nem fordíthatják az alkalmazottak rendes fizetésének emelésére vagy kifizetésére. A kormány ezekre is elkülönített egy keretösszeget, ami 50 millió euró körül mozog. A szaktárca úgy tájékoztatott, hogy a munkáltatóknak ez Egészségügyi Információk Nemzeti Intézetébe kell küldeniük a jutalomban részesítendő alkalmazottak listáját, a minisztérium pedig ez alapján utalja a bejelentett emberek utáni összeget – egyenesen a munkáltatónak.

A jutalomra jogosult dolgozók listájának összeállítása december 20-án, reggel 7 órakor kezdődik és december 22-én, este 10 órakor ér véget. Ebben az időszakban kell a munkáltatóknak bejelenteniük a dolgozók pontos számát és névsorát. A tárca a bejelentett egészségügyi alkalmazottak száma alapján elküldi a munkáltatóknak a megfelelő összeget. A tárca figyelmeztetett: a munkáltató köteles elosztani az anyagi eszközöket a bejelentett egészségügyi alkalmazottak között, méghozzá egyforma arányban.

A Krajniak által elmondottakat késő délután Eduard Heger miniszterelnök is megerősítette. Vladimír Lengvarský egészségügyi miniszter szerint a pénzjutalmak valamikor januárban érkezhetnek meg az egészségügyi és a szociális otthonokban dolgozók számlájára. További részleteket a napokban közölnek majd.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 09. 17:35, kedd | Kzélet

A 2023/2024-es tél volt a legmelegebb 1931 óta

A meteorológusok az átlagosnál kivételesen melegebbnek minősítik az elmúlt telet.

2024. Április 04. 09:06, csütörtök | Kzélet

Véget ért a második forduló előtti kampány

Szerda (április 3.) éjfélkor véget ért a szlovákiai elnökválasztás második fordulójának választási kampánya, és moratórium lépett érvénybe. Ebben az időszakban az elnökjelöltek nem kampányolhatnak.

2024. Április 03. 09:01, szerda | Kzélet

Korčok és Pellegrini támogatják, hogy Szlovákia EU- és NATO-tag maradjon

Peter Pellegrini és Ivan Korčok elnökjelöltek amellett voksoltak, hogy Szlovákia továbbra is tag maradjon az Európai Unióban és a NATO-ban.

2024. Március 22. 09:56, péntek | Kzélet

Péntekig kérvényezhető a szavazói igazolvány

Meghatalmazott személy is átveheti az igazolványt.