2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2022. Február 16. 10:29, szerda | Tech
Forrás: Android Central

Egyre több kárt okoznak a VR-szemüvegek

Egyre több kárt okoznak a VR-szemüvegek

A virtuális valóság egy csodálatos technológia, vannak azonban olyan hátulütői, amelyek komoly anyagi károkkal járhatnak: betört TV-képernyők, szétvert berendezés és rendetlenség felsőfokon.

Az Aviva nevű brit biztosítótársaság tavaly azt regisztrálta, hogy 31 százalékkal nőttek a virtuális valóság szemüvegek viselése miatt keletkezett károk, 2016 óta pedig e károk 68 százalékkal növekedtek - minderről a The Guardian számolt be.

A jelenség hátterében az áll, hogy ha valaki felvesz egy ilyen kiegészítőt és használja azt, de nem biztosítja a szükséges helyet, akkor könnyen baleseteket és anyagi károkat okozhat. Kelly Whittington, az Aviva anyagi károkért felelős részlegvezetője kiemelte, hogy ha új játékok vagy eszközök népszerűvé válnak, akkor az gyorsan tükröződik az ügyfeleik igényeiben. A közelmúltban hasonló trendeket figyeltek meg a mozgásvezérlővel ellátott konzolok, például a Nintendo Wii vagy a fitneszjátékok megjelenésekor és elterjedésekor.

Nagy-Britanniában azért vált mostanában súlyosabbá a helyzet, mert tavaly karácsonykor sok brit felhasználó kapott ajándékba virtuális szemüveget. Az első kárjelentéseket már megkapták a biztosítótársaságok, de további kárjelentések beérkezésére is számítanak. Az Aviva egyik ügyfele a vezérlőegységet vágta a tévéhez, amikor az egyik játékban megijedt egy zombitól, egy gyerek pedig különböző figurákat dobált maga körül, amikor egy mozdulatot akart tenni. Whittington kiemelte, hogy a készülékek sok örömet okozhatnak de fontos lenne, hogy az emberek figyeljenek a környezetükre és megfelelő biztosításokat kössenek. Tavaly a szigetországban a virtuális valóság szemüvegek használatakor okozott átlagos kár 650 font volt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 13. 15:17, szerda | Tech

A Netflix után az HBO Max is letiltja a fiókmegosztást

A streaming platform ezt "jelentős lehetőségnek" tekinti a profit növelésére.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.