2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2021. Augusztus 26. 21:24, csütörtök | Világ
Forrás: Bloomberg / Business Insider / AppleTOO

Egyre nagyobb a botrány az Apple körül

Egyre nagyobb a botrány az Apple körül

A tömeges felmondásokat követően egyre több részlet derül ki az Apple háza tájáról. Az alkalmazottak elsősorban az általános diszkriminációra panaszkodnak.

Az #AppleToo csoport azzal vádolta meg a kaliforniai konszernt, hogy a munkahelyein virágzik az egyenlőtlen bánásmód, a rasszizmus, a szexizmus, valamint a bőrszín, a származás és a nemi alapú diszkrimináció. A csapat tagjai rámutattak, hogy számos módon próbálták jelezni az illetékeseknek, mindenekelőtt a menedzsmentnek és a személyzeti részlegnek az általuk tapasztalt jelenségeket, de semmi sem történt. Káros az is, hogy a titoktartási kultúra egy átláthatatlan, félelmetes erőddé teszi az óriáscéget.

A The Verge azt írta, hogy a csoportnak 15 mostani és korábbi Apple-dolgozó a tagja. A létrehozott honlapon arra szólították fel a többi alkalmazottat, hogy osszák meg a tapasztalataikat, majd azokból összeállítanak egy követeléskatalógust, amelyet aztán eljuttatnak a vállalat vezetőinek. Megalakítottak egy Twitter-fiókot és egy belső Discord-csatornát is.

A törekvéseket üdvözölte Timnit Gebru, aki az Apple és a Google szakértője is volt, s az utóbbinál rasszista esetekre világított rá. Most elmondta, hogy az Apple-nél is számos borzalmas dolgot élt át és mindig csodálkozott azon, hogy azok nem derültek ki. Örül annak, hogy az Apple munkatársai végre összefogtak és legfőbb ideje a problémákért felelősségre vonni a társaságot.

2017-ben Daniela Kickl üzemgazdász kifejtette, hogy az Apple-t kreativitás és innováció, illetve embertelen munkakörülmények és demotiváció egyaránt jellemzik.

Címkék: apple, botrány

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 03. 09:26, szerda | Világ

114 éves korában elhunyt a világ legidősebb férfija

A Guinness Rekordok Könyvébe 2022 májusában került be.

2024. Március 13. 15:47, szerda | Világ

Meghalt a férfi, akit több mint 70 évig vastüdő tartott életben

Még életében elvégezte a jogi egyetemet.

2024. Február 28. 15:15, szerda | Világ

Ezen a napon: Február 28.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.