2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2020. November 05. 12:16, csütörtök | Világ
Forrás: Blikk

Egyetemisták a bécsi terrortámadás áldozatai között

Egyetemisták a bécsi terrortámadás áldozatai között

A Kronen Zeitung tájékoztatása szerint a Bécsi Iparművészeti Egyetem (Universität für angewandte Kunst) hallgatója volt a hétfői terrortámadás egyik női áldozata, továbbá egy másik hallgató is súlyosan megsérült.

Az intézmény nincs messze a terrortámadás helyszínétől, ugyanis az első kerületben, az Oskar-Kokoschka-Platzon található. Az egyetem rektora, Gerald Bast így nyilatkozott: „Nem lehet szavakkal leírni ennek a tettnek az igazságtalanságát“. Közleményben arról is szót ejtett, hogy az egyik halálos áldozat, valamint az egyik súlyosan megsebesült áldozat is az egyetem hallgatója. Elmondása szerint a sérült diák egy sikeres operációnak köszönhetően már nincs életveszélyben. A Der Standard cikke szerint a támadás helyszíne, tehát a Duna-csatorna, a Stephansplatz és a Schottenring által határolt úgynevezett „bermuda-háromszög” éjjel-nappal forgalmas, ahol „sosincs csend”. A Seittenstettengassén található ráadásul a főváros legfontosabb zsinagógája, a Stadttempel, amelynek közelében az első támadás történt. Egyelőre azonban úgy tűnik, nem a zsinagóga és nem a zsidóság volt a célpont, hanem a bárokban szórakozó emberek.

Címkék: Bécs, terror

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 03. 09:26, szerda | Világ

114 éves korában elhunyt a világ legidősebb férfija

A Guinness Rekordok Könyvébe 2022 májusában került be.

2024. Március 13. 15:47, szerda | Világ

Meghalt a férfi, akit több mint 70 évig vastüdő tartott életben

Még életében elvégezte a jogi egyetemet.

2024. Február 28. 15:15, szerda | Világ

Ezen a napon: Február 28.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.