2024. május 12, vasárnap - Pongrác

Hírek

2020. Október 10. 10:41, szombat | Világ
Forrás: BBC

Egyesült Államok: Trump újra szalonképes

Egyesült Államok: Trump újra szalonképes

Donald Trump amerikai elnök koronavírus elleni kezelése véget ért, az orvosa szerint a hétvégén már részt vehet társasági eseményeken is.

Dr. Sean Conley nyilatkozata szerint az elnök figyelemreméltóan jól reagált a kezelésre, állapota végig stabil volt. Pénteken aláveti magát egy újabb Covid-19 tesztnek. A Joe Bidennel való második elnöki vita végül személyesen kerül megrendezésre, annak ellenére, hogy a rendezők online vitát javasoltak Trump pozitív koronavírus-tesztje után. Trump elmondása szerint "nem hajlandó virtuális vitára pazarolni az idejét.”

Eközben a házelnök, Nancy Pelosi, Washington legbefolyásosabb demokrata képviselője azt nyilatkozta, hogy pénteken egy új jogszabályt kíván bemutatni, mellyel létrehozna egy bizottságot, amely felmérné Trump hivatali alkalmasságát. Továbbá elmondta az újságíróknak, hogy számos, Trump egészségével kapcsolatos komoly kérdés még mindig nem került megválaszolásra. Az új intézkedést valószínűleg nem fogják komolyan fontolóra venni, viszont politikai eszközként szolgál Trump egészségi állapotának megkérdőjelezéséhez - írja az Associated Press hírügynökség.

Trump "őrültnek" nevezte Pelosit és azt mondta, hogy inkább őt kéne megfigyelés alá vetni. A Fehér Ház tájékoztatása szerint nincs jele annak, hogy Trump továbbra is koronavírusos lenne: "Szombaton telik le a 10. nap [az utolsó] csütörtöki diagnózis óta. Orvosi csapatunk fejlett diagnosztikai elemzése alapján nincs kétségem az elnök társasági eseményekre való biztonságos visszatérése felől" - áll a nyilatkozatban.

Trump elmondta a Fox News-nak, hogy igazán jól érzi magát és reméli, hogy szombaton megtarthatja kampányrendezvényét Floridában. Az online elnöki vitával kapcsolatban azt nyilatkozta, hogy számítógép mögött ülve nevetséges lenne. A miami elnöki vita október 22-én kerül megrendezésre. Trump csapata szerint lehetne egy harmadik vita is október 29-én, öt nappal a választások előtt. Biden szerint azonban a viták csak azon a három dátumon kerülhetnek megrendezésre, amelybe már beleegyeztek: szeptember 29., október 15. és október 22.
Viszont Biden időközben már megszervezte saját rendezvényét október 15-ére főműsoridőben az ABC-n, ahol a választók kérdéseire fog válaszolni. Az első elnöki vitát szeptember 29-én sértések a közbevágások jellemezték.

A csütörtöki elnökhelyettesi vita sokkal visszafogottabb hangnemben folyt. A választások az Egyesült Államokban november 3-án lesznek, a statisztikák szerint Biden népszerűbb Trumpnál, főként az első vita és Trump pozitív Covid-19 tesztje óta.

Címkék: koronavírus, Trump, usa

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 03. 09:26, szerda | Világ

114 éves korában elhunyt a világ legidősebb férfija

A Guinness Rekordok Könyvébe 2022 májusában került be.

2024. Március 13. 15:47, szerda | Világ

Meghalt a férfi, akit több mint 70 évig vastüdő tartott életben

Még életében elvégezte a jogi egyetemet.

2024. Február 28. 15:15, szerda | Világ

Ezen a napon: Február 28.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.