2023. szeptember 26, kedd - Jusztina

Hírek

2023. Június 01. 10:15, csütörtök | Rendőrségi
Forrás: teraz.sk

Egy szlovák férfit 4 év börtönre ítéltek Ausztriában, mert aranyat lopott egy múzeumból

Egy szlovák férfit 4 év börtönre ítéltek Ausztriában, mert aranyat lopott egy múzeumból

Becslések szerint az ékszerek értéke 80 ezer euró volt.

Négy év feltétel nélküli szabadságvesztésre ítéltek szerdán egy 46 éves szlovák férfit az ausztriai Graz város bíróságán, amiért alkoholos befolyásoltság alatt ellopott egy kelta aranyláncot és karkötőt a Deutschlandsberg-kastélyban lévő múzeum egyik vitrinjéből, becslések szerint 80 ezer euró értékben. Az ítélet még nem jogerős. Erről a TASR a Kronen Zeitung című napilap beszámolója alapján számol be.

Az elítélt férfi, aki Stájerországban dolgozott, korábban már nyolcszor volt büntetve Szlovákiában. Áprilisban munkatársaival együtt meglátogatta a szóban forgó kastélymúzeumot, és az oda vezető úton alkoholt fogyasztott. Ügyvédje szavai szerint a szlovákot rávették a "spontán lopásra", ami szintén az alkoholnak volt köszönhető. Egy téglával, amely szintén történelmi múzeumi kiállítási tárgy volt, összetört egy üvegvitrint, és kelta arany ékszereket lopott el belőle.

A múzeum gondnoka "rendes csattanást" hallott. Ő és egy kollégája elfogták a tolvajt, és dulakodás alakult ki, amelyben mindketten sérüléseket szenvedtek. A múzeumigazgató megjegyezte, hogy a szlováknak óriási ereje volt. Bár sikerült kiszabadulnia, végül a rendőrség elfogta.

Amikor a bíró megkérdezte, hogy miért követte el a cselekményt, azt mondta, hogy maga sem érti, és az elfogyasztott alkoholnak tulajdonította a hibát. A Kronen Zeitung azt írta, hogy néhány órával korábban állítólag megtudta, hogy rákos beteg fia életveszélyes műtét előtt áll. A férfi azonban hangsúlyozta, hogy nem tervezte tettét. Ezt az állítását az is aláásta, hogy azon kevés vitrin egyikét választotta, amelyet nem védett golyóálló üveg. Szándékát azonban nem lehet bizonyítani.

Forrás: teraz.sk

Címkék: ékszer, ausztria, lopás

Ezek érdekelhetnek még

2023. Augusztus 17. 16:44, csütörtök | Rendőrségi

A miniszterelnök péntekre hívta össze a Biztonsági Tanácsot

A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) több gyanúsított ellen is vádat emelt a csütörtöki Kifejlet nevű akció keretében.

2023. Augusztus 16. 17:41, szerda | Rendőrségi

A rendőrség vádat emelt két férfi ellen, mert rendőrgyilkosságra készültek

A vádlottak a nagyszombati motoros katasztrófavédelmi egység egyik rendőrtisztjét vették célba.

2023. Július 13. 12:02, csütörtök | Rendőrségi

Kiesett az ablakon egy nyugdíjas Eperjesen

Az ügyben büntetőeljárás indult, a Büntetőtörvénykönyv 194. paragrafusának első bekezdése szerinti emberölés bűntette miatt rövidített nyomozás folyik - közölte Jana Ligdayová szóvivő.

2023. Július 11. 08:15, kedd | Rendőrségi

Egy férfi közel 120 km/h-val rollerezett lakott területen

Egy férfi közel 120 km/h-val rollerezett lakott területen