2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2023. Június 01. 10:15, csütörtök | Rendőrségi
Forrás: teraz.sk

Egy szlovák férfit 4 év börtönre ítéltek Ausztriában, mert aranyat lopott egy múzeumból

Egy szlovák férfit 4 év börtönre ítéltek Ausztriában, mert aranyat lopott egy múzeumból

Becslések szerint az ékszerek értéke 80 ezer euró volt.

Négy év feltétel nélküli szabadságvesztésre ítéltek szerdán egy 46 éves szlovák férfit az ausztriai Graz város bíróságán, amiért alkoholos befolyásoltság alatt ellopott egy kelta aranyláncot és karkötőt a Deutschlandsberg-kastélyban lévő múzeum egyik vitrinjéből, becslések szerint 80 ezer euró értékben. Az ítélet még nem jogerős. Erről a TASR a Kronen Zeitung című napilap beszámolója alapján számol be.

Az elítélt férfi, aki Stájerországban dolgozott, korábban már nyolcszor volt büntetve Szlovákiában. Áprilisban munkatársaival együtt meglátogatta a szóban forgó kastélymúzeumot, és az oda vezető úton alkoholt fogyasztott. Ügyvédje szavai szerint a szlovákot rávették a "spontán lopásra", ami szintén az alkoholnak volt köszönhető. Egy téglával, amely szintén történelmi múzeumi kiállítási tárgy volt, összetört egy üvegvitrint, és kelta arany ékszereket lopott el belőle.

A múzeum gondnoka "rendes csattanást" hallott. Ő és egy kollégája elfogták a tolvajt, és dulakodás alakult ki, amelyben mindketten sérüléseket szenvedtek. A múzeumigazgató megjegyezte, hogy a szlováknak óriási ereje volt. Bár sikerült kiszabadulnia, végül a rendőrség elfogta.

Amikor a bíró megkérdezte, hogy miért követte el a cselekményt, azt mondta, hogy maga sem érti, és az elfogyasztott alkoholnak tulajdonította a hibát. A Kronen Zeitung azt írta, hogy néhány órával korábban állítólag megtudta, hogy rákos beteg fia életveszélyes műtét előtt áll. A férfi azonban hangsúlyozta, hogy nem tervezte tettét. Ezt az állítását az is aláásta, hogy azon kevés vitrin egyikét választotta, amelyet nem védett golyóálló üveg. Szándékát azonban nem lehet bizonyítani.

Forrás: teraz.sk

Címkék: ékszer, ausztria, lopás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.