2024. június 18, kedd - Levente

Hírek

2023. Június 01. 10:15, csütörtök | Rendőrségi
Forrás: teraz.sk

Egy szlovák férfit 4 év börtönre ítéltek Ausztriában, mert aranyat lopott egy múzeumból

Egy szlovák férfit 4 év börtönre ítéltek Ausztriában, mert aranyat lopott egy múzeumból

Becslések szerint az ékszerek értéke 80 ezer euró volt.

Négy év feltétel nélküli szabadságvesztésre ítéltek szerdán egy 46 éves szlovák férfit az ausztriai Graz város bíróságán, amiért alkoholos befolyásoltság alatt ellopott egy kelta aranyláncot és karkötőt a Deutschlandsberg-kastélyban lévő múzeum egyik vitrinjéből, becslések szerint 80 ezer euró értékben. Az ítélet még nem jogerős. Erről a TASR a Kronen Zeitung című napilap beszámolója alapján számol be.

Az elítélt férfi, aki Stájerországban dolgozott, korábban már nyolcszor volt büntetve Szlovákiában. Áprilisban munkatársaival együtt meglátogatta a szóban forgó kastélymúzeumot, és az oda vezető úton alkoholt fogyasztott. Ügyvédje szavai szerint a szlovákot rávették a "spontán lopásra", ami szintén az alkoholnak volt köszönhető. Egy téglával, amely szintén történelmi múzeumi kiállítási tárgy volt, összetört egy üvegvitrint, és kelta arany ékszereket lopott el belőle.

A múzeum gondnoka "rendes csattanást" hallott. Ő és egy kollégája elfogták a tolvajt, és dulakodás alakult ki, amelyben mindketten sérüléseket szenvedtek. A múzeumigazgató megjegyezte, hogy a szlováknak óriási ereje volt. Bár sikerült kiszabadulnia, végül a rendőrség elfogta.

Amikor a bíró megkérdezte, hogy miért követte el a cselekményt, azt mondta, hogy maga sem érti, és az elfogyasztott alkoholnak tulajdonította a hibát. A Kronen Zeitung azt írta, hogy néhány órával korábban állítólag megtudta, hogy rákos beteg fia életveszélyes műtét előtt áll. A férfi azonban hangsúlyozta, hogy nem tervezte tettét. Ezt az állítását az is aláásta, hogy azon kevés vitrin egyikét választotta, amelyet nem védett golyóálló üveg. Szándékát azonban nem lehet bizonyítani.

Forrás: teraz.sk

Címkék: ékszer, ausztria, lopás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 31. 07:31, péntek | Rendőrségi

Nagyszabású rendőri fellépést váltott ki a hamis bombariadó Bécsben

A rendőrség nagyszabású akciót indított, amelynek során a rendőrök átkutatták az állomás környékét.

2024. Május 16. 10:02, csütörtök | Rendőrségi

Kaliňák: A miniszterelnök állapota a műtét után stabil, de még mindig súlyos

A kórház szóvivője hozzátette, hogy két sebészcsoport öt órán keresztül operálta a miniszterelnököt. Jelenleg az intenzív osztályon ápolják.

2024. Június 18. 11:51, kedd | Sport

SZENZÁCIÓ: Szlovákia legyőzte Belgiumot

Frankfurtban a szélső Ivan Schranz szerezte az egyetlen gólt a hetedik percben.

2024. Június 14. 12:50, péntek | Helyi

Hat embert kellett kimenteni a Kis-Dunából

Két mentőautót és egy mentőhelikoptert küldtek a helyszínre.