2024. május 13, hétfő - Szervác

Hírek

2023. Március 07. 14:52, kedd | Világ
Forrás: teraz.sk

Egy pár 1,6 millió euró értékben lopott bort egy spanyolországi szállodából

Egy pár 1,6 millió euró értékben lopott bort egy spanyolországi szállodából

Rablásért és erőszakos behatolásért a nőt négy év börtönre, a férfit pedig négy és fél évre ítélte el a bíróság.

Spanyolországban egy férfit és egy nőt többéves börtönbüntetésre ítéltek hétfőn, miután 45 palack bort loptak el 1,6 millió euró értékben egy szálloda étterméből. A rendőrség az AFP jelentése szerint a házaspár tettét "aprólékosan megtervezett" lopásnak minősítette - írja a TASR.

A lopás 2021 októberében történt a délnyugat-spanyolországi Cáceres városában található Atrio Hotelben. Az eltulajdonított borok között volt egy 1806-ból származó, 350 ezer euró értékű palack is - emlékeztet az AFP.

A cáceresi bíróság a nőt négy év börtönre, a férfit pedig négy és fél évre ítélte. Rablásért és helyiségbe való erőszakos behatolásért ítélte el őket. Emellett kötelezte a 2022 júliusában Horvátországban letartóztatott házaspárt, hogy fizessenek 753 454 euró pénzügyi kártérítést a sértett szállodának.

A spanyol média által Priscila Guevara egykori mexikói szépségkirálynőként azonosított nő a bírósági ítélet szerint hamis svájci útlevéllel jelentkezett be a szállodába. A pár a szálloda három Michelin-csillagos éttermében vacsorázott, és túrát tett a helyi borospincében. Ezután visszavonult a szobájába.

Hajnali 2-kor a nő felhívta a recepciót, és megkérte az egyetlen akkor dolgozó alkalmazottat, hogy készítsen neki salátát. Az alkalmazott kezdetben nem volt hajlandó a nő kedvében járni, mivel egyedül volt szolgálatban, és a pár ráadásul előző este egy 14 fogásos kóstolómenüt fogyasztott el. A nő azonban ragaszkodott a salátához, és a recepciós végül engedelmeskedett - írja az AFP.

Amíg az alkalmazott a salátát készítette, a férfi besurrant a recepcióra, és ellopott egy elektronikus kulcsot, amelyről azt hitte, hogy a borospincéhez tartozik.

Véletlenül azonban rossz kulcsot vett el, ezért felhívta társát, és megkérte, hogy csalja el újra a recepcióst. A nő így még több desszertet kért. A bírósági ítélet szerint a férfi visszatért a recepcióra, ahonnan a helyes kulcsot vette el. Ezután 45 üveg bort lopott el a pincéből.

Az elítélt Constantin Dumitru, aki állítólag román és holland állampolgársággal is rendelkezik, ezután a borosüvegeket egy hátizsákban és két nagy táskában vitte a szállodai szobájába. A páros a rendőrség szerint "gondosan megtervezte" a lopást, és háromszor is ellátogatott az étterembe, mielőtt elkövette azt.

forrás: teraz.sk

Címkék: bor, rablás, spanyolország

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 03. 09:26, szerda | Világ

114 éves korában elhunyt a világ legidősebb férfija

A Guinness Rekordok Könyvébe 2022 májusában került be.

2024. Március 13. 15:47, szerda | Világ

Meghalt a férfi, akit több mint 70 évig vastüdő tartott életben

Még életében elvégezte a jogi egyetemet.

2024. Február 28. 15:15, szerda | Világ

Ezen a napon: Február 28.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.