2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2023. Március 22. 07:39, szerda | Tech
Forrás: zive.aktuality.sk

Egy másik mobilszolgáltató? A Tesco versenytársai is megpróbálhatják

Egy másik mobilszolgáltató? A Tesco versenytársai is megpróbálhatják

A nagy élelmiszerláncok rengeteg SIM-kártyát adhatnának el. Eddig csak egy lánc próbálkozott ezzel az üzletben.

A szlovák piacon a Tesco az O2-val közös projektet működtet Tesco mobile néven. A márka üzemeltetője állítása szerint 250 ezer aktív ügyféllel rendelkezik. Hasonló projektnek más nagy láncok számára is lehet értelme Szlovákiában.

Az aktuality.sk munkatársai megkérdeztük a Lidlt, a Kauflandot, a Billát és a Coop Jednotát, hogy fontolgatják-e hogy mobilszolgáltatót indítanak. Ez csak egy virtuális szolgáltató lehetne, amely a felhasznált percekért, hívásokért és SMS-ekért fizetne az országunkban működő négy hálózati szereplő valamelyikének.

A fent említett hálózatok mindegyike rendelkezik tapasztalattal a saját hálózat nélküli mobilszolgáltatók működtetésében külföldön - a helyi Coop Jednota kivételével. Utóbbi 2009-ben készült egy ilyen projektre, de végül nem indította el. Egyelőre nem is tér vissza az ötlethez.

A Schwarz csoporthoz tartozó Lidl és Kaufland áruházláncok sem érdeklődnek egyelőre a mobilpiacunk iránt. Még a Billa sem próbálkozik egyelőre ezen a területen. Állítása szerint az élelmiszer-értékesítésre összpontosít, és az egyéb szolgáltatásokat csak kiegészítésnek tekinti. Olyan területekre akar befektetni, ahol "nagy a növekedési és termék- és szolgáltatásfejlesztési potenciál".

Érdekes potenciál

Kérdéses, hogy a fent említett hálózatok miért nem akarnak egyelőre belevágni a mobilszolgáltatások értékesítésébe. A Coop Jednota értékesítési hálózata nagyobb, mint például a Szlovák Postáé. Közel 2000 értékesítési ponttal rendelkezik, gyakran vidéki területeken.

A 4ka volt az, amely a postával együtt kezdte el a mobilszolgáltatások értékesítését, és az állami tulajdonú vállalat még mindig nagy mennyiségben tud SIM-kártyákat értékesíteni. A fennmaradó három lánc összesen mintegy 400 üzlettel rendelkezik Szlovákiában. Valamennyi láncnak van saját hűségprogramja is, amelyen keresztül előnyöket tudnak nyújtani ügyfeleiknek. Az emberek rendszeresen látogatják őket. A fő ok, amiért még nem vágtak bele ilyen együttműködésekbe, az lehet, hogy már négy teljes értékű mobilszolgáltató és négy márkás termék (Joy, FunFón, Juro és a már említett Tesco mobile) létezik. Ugyanakkor a mi piacunk nagyon kicsi a többi országhoz képest, ahol ők tevékenykednek.

forrás: zive.aktuality.sk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 13. 15:17, szerda | Tech

A Netflix után az HBO Max is letiltja a fiókmegosztást

A streaming platform ezt "jelentős lehetőségnek" tekinti a profit növelésére.

2024. Május 03. 10:38, péntek | Helyi

Somorja: Májustól már online is meg lehet vásárolni a parkolókártyákat

Májustól Somorja városa is csatlakozott a ParkDots.com parkolási alkalmazáshoz, amely többek között Pozsony, Kassa, Érsekújvár és Dunaszerdahely lakosai számára is elérhetővé teszi az online parkolási rendszert.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.