2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2023. Május 16. 09:22, kedd | Rendőrségi
Forrás: teraz.sk

Egy magyarországi busz teherautónak ütközött ütközött a D2-esen

Egy magyarországi busz teherautónak ütközött ütközött a D2-esen

A közlekedési baleset, amely hétfőn reggel történt a D2-es autópályán Jókút irányába, egy áldozatot követelt és 59 személy szenvedett különböző mértékű sérüléseket. Erről a tűzoltóság tájékoztatott.

Egy többnyire magyar utasokat szállító autóbusz ütközött össze egy romániai teherautóval.

"A baleset helyszínén több mint 30 tűzoltó avatkozik be Malackából és Pozsonyból, jelenleg a vontatószolgálattal együttműködve teszik járhatóvá az utat" - közölte Katarína Križanová, a Tűzoltó- és Mentőalakulat (HaZZ) elnökségének szóvivője. A könnyebb sérüléseket szenvedett személyek a HaZZ evakuációs buszában és a HaZZ mentőalakulat malackai sátrában vannak. A HaZZ pszichológusai krízisintervenciót nyújtanak a helyszínen.

A hétfőn kinevezett egészségügyi miniszter, Michal Palkovič is kommentálta az esetet. "A Sürgősségi Orvosi Szolgálat (OS ZZS) műveleti központja, valamint a kórházak biztosítottak arról, hogy minden sérült azonnali és minőségi orvosi ellátásban részesül. Mindent megteszünk, hogy megmentsük az életüket és az egészségüket. Nagyon sajnálom, hogy akár csak egy életet is elvesztettünk, őszinte részvétemet fejezem ki a túlélőknek" - mondta Palkovics.

A pozsonyi egyetemi kórház a balesettel kapcsolatban traumatológiai tervet aktivált.

A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit. "A sofőrök szervezetében az alkohol jelenlétét kimutató alkoholvizsgálat negatív eredménnyel zárult" - mondta Jana Šimunková, a pozsonyi regionális rendőrség szóvivője. A rendőrség a közösségi hálón azt tanácsolta a sofőröknek, hogy már Lamačnál használják a D2-es autópályáról a Záhorská Bystrica, Stupava irányába vezető lehajtókat.

forrás: teraz.sk

Címkék: baleset, busz, buszbaleset

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 17. 10:12, szerda | Életmód

A fogorvosok nem értenek egyet a fogászati segély eltörlésével

A kamara arra is rámutatott, hogy senki sem kommunikált velük az ellátások bevezetéséről vagy visszavonásáról.

2024. Április 15. 09:08, hétfő | Sport

NBA: Véget ért az alapszakasz, mutatjuk a rájátszás párosításait

Az NBA történetében először fordult elő, hogy az utolsó játéknapon három azonos mérleggel rendelkező csapat küzdött meg az összesített első helyért a konferenciában.