2023. szeptember 26, kedd - Jusztina

Hírek

2023. Május 16. 09:22, kedd | Rendőrségi
Forrás: teraz.sk

Egy magyarországi busz teherautónak ütközött ütközött a D2-esen

Egy magyarországi busz teherautónak ütközött ütközött a D2-esen

A közlekedési baleset, amely hétfőn reggel történt a D2-es autópályán Jókút irányába, egy áldozatot követelt és 59 személy szenvedett különböző mértékű sérüléseket. Erről a tűzoltóság tájékoztatott.

Egy többnyire magyar utasokat szállító autóbusz ütközött össze egy romániai teherautóval.

"A baleset helyszínén több mint 30 tűzoltó avatkozik be Malackából és Pozsonyból, jelenleg a vontatószolgálattal együttműködve teszik járhatóvá az utat" - közölte Katarína Križanová, a Tűzoltó- és Mentőalakulat (HaZZ) elnökségének szóvivője. A könnyebb sérüléseket szenvedett személyek a HaZZ evakuációs buszában és a HaZZ mentőalakulat malackai sátrában vannak. A HaZZ pszichológusai krízisintervenciót nyújtanak a helyszínen.

A hétfőn kinevezett egészségügyi miniszter, Michal Palkovič is kommentálta az esetet. "A Sürgősségi Orvosi Szolgálat (OS ZZS) műveleti központja, valamint a kórházak biztosítottak arról, hogy minden sérült azonnali és minőségi orvosi ellátásban részesül. Mindent megteszünk, hogy megmentsük az életüket és az egészségüket. Nagyon sajnálom, hogy akár csak egy életet is elvesztettünk, őszinte részvétemet fejezem ki a túlélőknek" - mondta Palkovics.

A pozsonyi egyetemi kórház a balesettel kapcsolatban traumatológiai tervet aktivált.

A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit. "A sofőrök szervezetében az alkohol jelenlétét kimutató alkoholvizsgálat negatív eredménnyel zárult" - mondta Jana Šimunková, a pozsonyi regionális rendőrség szóvivője. A rendőrség a közösségi hálón azt tanácsolta a sofőröknek, hogy már Lamačnál használják a D2-es autópályáról a Záhorská Bystrica, Stupava irányába vezető lehajtókat.

forrás: teraz.sk

Címkék: baleset, busz, buszbaleset

Ezek érdekelhetnek még

2023. Augusztus 17. 16:44, csütörtök | Rendőrségi

A miniszterelnök péntekre hívta össze a Biztonsági Tanácsot

A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) több gyanúsított ellen is vádat emelt a csütörtöki Kifejlet nevű akció keretében.

2023. Augusztus 16. 17:41, szerda | Rendőrségi

A rendőrség vádat emelt két férfi ellen, mert rendőrgyilkosságra készültek

A vádlottak a nagyszombati motoros katasztrófavédelmi egység egyik rendőrtisztjét vették célba.

2023. Július 13. 12:02, csütörtök | Rendőrségi

Kiesett az ablakon egy nyugdíjas Eperjesen

Az ügyben büntetőeljárás indult, a Büntetőtörvénykönyv 194. paragrafusának első bekezdése szerinti emberölés bűntette miatt rövidített nyomozás folyik - közölte Jana Ligdayová szóvivő.

2023. Július 11. 08:15, kedd | Rendőrségi

Egy férfi közel 120 km/h-val rollerezett lakott területen

Egy férfi közel 120 km/h-val rollerezett lakott területen