2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2020. Október 16. 10:26, péntek | Bulvár
Forrás: zen.sme.sk

Egy magazinban megjelent képért kritizálják a finn miniszterelnököt

Egy magazinban megjelent képért kritizálják a finn miniszterelnököt

Sanna Marin (34) finn miniszterelnök múlt hétvégén egy magazin lapjain szerepelve verte ki mély dekoltázsával a biztosítékot.

A közösségben nagy visszhangot váltó fotó a Trendi újságban jelent meg, melyen a miniszterelnök sötét zakóban és kihívó finn márkájú ékszerben pózol. Főként mély dekoltázsát kritizálják és amiért nyilvánvaló, hogy nem visel melltartót. Bár dekoltázsa nem fed fel semmit, a közösségi hálón az a vélemény terjed, hogy szakmaiatlan és túl merész egy miniszterelnöktől.

„A kormányfő feladata vezetőként viselkedni, nem modellként,“ írja az egyik kommentelő az ominózus Instagram kép alatt. „Gyönyörű nő, gyönyörű ékszerrel. Viszont be kell ismerni, helyénvalóbb lenne, ha ezt a az értéket nem egy meztelen dekoltázson tekinthetnénk meg,“ írja az egyik Facebook felhasználó.
Mások azt kérdezgetik, nincs-e a miniszterelnöknek jobb dolga. Több felhasználó Marin védelmére kelt és #imwithsanna (támogatom Sannát) hashtaggel olyan saját fotókat tettek közzé, melyeken zakóban és mély dekoltázzsal pózolnak. Így imitálta a kormányfő képeit számos nő és férfi is.

„Nagyszerű kép a miniszterelnökünkről. Jegyezzétek meg, hogy a nők a jövőben csak zsákot fognak hordani, főként magazin fotózások alkalmával, hogy külsősök még véletlenül se kérdőjelezhessék meg szakértelmüket és megbízhatóságukat,“ szerepelt egy kommentben enyhe szarkazmussal.

A finn Foreigner.fi arról tájékoztat, hogy számos bulvár média nyilatkozott a témával kapcsolatban, többségük védte a kormányfőt és csodálta őt szépségéért, erejéért és függetlenségéért. Több összehasonlítás is megjelent, főként férfi politikus kollégáival kapcsolatban. Marin támogatói azt állítják, hogy a nőket sokkal szigorúbban ítélik meg külsőjük alapján.

Több férfi politikus képét hozták fel példaként, többek közt Urho Kekkonen elnökét és Carl Gustaf Mannerheimét. Kekkonen a 70-es években zakó helyett fényes dzsekiben pózolt, az akkori hipster divatnak megfelelően. Mannerheimet pucéran örökítették meg egy ló hátán. Mások a félmeztelen orosz elnök, Vladimir Putin képét emlegették, illetve azt, hogy ezek a férfiak közel sem kaptak olyan éles kritikát, mint a jelenlegi finn miniszterelnök.

„A fotók eszközként szolgálnak Sanna Marin kritizálásához vagy támogatásához politikusként és személyiségként,“ idézi a finn weboldal Anna Koivunent, a Tampere Egyetem professzorát. A szakember megjegyezte, hogy szélesebb kontextusban a nézeteltérés nem a miniszterelnök stílusában és az azt illető véleményekben rejlik, hanem a nők és férfiak közötti egyenlőtlenségben. A miniszterelnök elmondta a Trendi magazinnak, hogy jelenleg a munkájára és nem külsőjére szeretne koncentrálni. Elmondta, ezért nem változtatott még frizurát és öltözködik mindig egyformán. Marin a magazin címlapján is szerepelt.

Címkék: Sanna Marin

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.

2024. Május 03. 10:38, péntek | Helyi

Somorja: Májustól már online is meg lehet vásárolni a parkolókártyákat

Májustól Somorja városa is csatlakozott a ParkDots.com parkolási alkalmazáshoz, amely többek között Pozsony, Kassa, Érsekújvár és Dunaszerdahely lakosai számára is elérhetővé teszi az online parkolási rendszert.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.