2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2022. Március 21. 23:35, hétfő | Világ
Forrás: Twitter / BBC

Egy kormányközeli weboldalon megjelent az Ukrajnában elesett orosz katonák száma

Egy kormányközeli weboldalon megjelent az Ukrajnában elesett orosz katonák száma

A bejegyzést azonban szinte azonnal törölték.

Az eset a kormányközeli Komszolszkaja pravda című napilap twitter fiókján történhetett, legalábbis erre utalnak azok a bejegyzések, amelyek szerint a napilap közzé tette a háborúban elesett orosz katonák reális számát. Az adatok egy donyec-medencei helyzetjelentés során kerültek nyilvánosságra, de a bejegyzést azonnal leszedték a világhálóról.

Az ukránok becslése szerint ennél sokkal többen haltak már meg az oroszok közül. A Védelmi minisztérium weboldalán ilyen adatokra azonban nem bukkantunk és más orosz források sem erősítették meg a számokat. A napilap egy nilyatkozatban hacker-támadást emlegetett.

A bejegyzésről készült képernyőfotót a The Wall Street Journal egyik munkatársa, Yaroslav Trofimov készítette. Twitter-bejegyzésében arról ír, hogy egy Kreml-közeli napilap megjelentette a háborús katonai veszteségekről szóló adatokat, amely alapján eddig 9861 orosz katona hunyt el, valamint további 16.153 sérült meg. Az orosz hadügy ellenben ennél sokkal kisebb számokat közölt március 2-án. Akkor 498 halottról beszéltek, független források alapján eddig 557 orosz katona holttestét sikerült azonosítani. A hírről a BBC számolt be.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 03. 09:26, szerda | Világ

114 éves korában elhunyt a világ legidősebb férfija

A Guinness Rekordok Könyvébe 2022 májusában került be.

2024. Március 13. 15:47, szerda | Világ

Meghalt a férfi, akit több mint 70 évig vastüdő tartott életben

Még életében elvégezte a jogi egyetemet.

2024. Február 28. 15:15, szerda | Világ

Ezen a napon: Február 28.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.