2024. április 24, szerda - György

Hírek

2023. Február 13. 15:17, hétfő | Tech
Forrás: techradar.com

Egy jövőbeli Apple Watch beépített kamerával és újfajta szíjjal rendelkezhet

Egy jövőbeli Apple Watch beépített kamerával és újfajta szíjjal rendelkezhet

A fényképezőgépek minden okostelefon vagy táblagép nélkülözhetetlen részét képezik, de eddig ritkán találkoztunk velük okosórákon, Apple Watchon pedig még soha.

Ez azonban változhat, mivel az Apple szabadalmat kapott egy Apple Watch kamerarendszerre. A szabadalmat, amelyet az USPTO-nál (az Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegyhivatala) nyújtottak be, és 2023. február 7-én adtak át, amit a Phone Arena és további oldalak is észrevettek. A szabadalmi kérlelem tartalmazott egy Apple Watch-ba épített kamerát és egy szokatlan szíjat, amely tovább könnyíti a kütyü használatát. Az itt részletezett kamera az Apple Watch alján található, ami természetesen azt jelenti, hogy nem használhatod az óra viselése közben – legalábbis, hacsak nem csak egy extrém közeli felvételre vágysz a csuklódról. De itt kerül képbe az új szíj. Az óra teste egy szétnyitható rögzítési mechanizmuson – például mágnesen vagy reteszten – kapcsolódna a szíjhoz, így gyorsan és egyszerűen eltávolíthatja az órát a szíjról. Ezután feltarthatja fénykép készítéséhez, a képernyőt keresőként használva, és ugyanolyan könnyen visszazárhatja a szíjba, ha kész. Természetesen ezt a kamerát használhatod normál szíjjal is, ha az egészet leveszed a csuklódról, de ez talán macerásabb, mint ez a megoldás.

Ennek ellenére ez még mindig körülményesebbnek hangzik, mint a telefon használata, és valószínűleg rosszabb minőséget kínál majd. De ha lemerült a telefonod akkumulátora, vagy otthon hagytad a telefonodat – amit akár szándékosan is megtehetsz, ha mobilos Apple Watch-od van –, akkor ennek biztosan van haszna. Az viszont már kevésbé világos, hogy megéri-e a plusz költséget, ha kamerát adunk a hordható készülékhez, aminek következtében megnövekszik az óra mérete is. Ennek ellenére, ha tetszik a kamera ötlete az Apple Watchon, akkor valójában nem kell megvárnia, amíg az Apple hozzáad egyet. A harmadik féltől származó Wristcam nevű szíj beépített kamerákkal rendelkezik, és ezek használatához még az Apple Watch-ot sem kell levenni a szíjról. Bár ennek eredményeként maga a szíj meglehetősen vaskosnak számít.

Elemzés: nem az első Apple Watch kameraszabadalom, és valószínűleg nem is az utolsó

Az Apple már régóta kutatja a kamera ötletét az Apple Watch-ban, és számos más szabadalom kínál alternatív megoldásokat a fentihez képest. Láttunk például szabadalmat a kijelző alatti kamerával ellátott Apple Watchra, illetve a Digital Crownba épített kamerára. Tehát ez csak a legújabb az Apple Watch fényképezőgép-ötletek hosszú sorában, és nincs okunk azt hinni, hogy ez a piacra kerül, amikor a többi nem. Valójában az ilyen szabadalmak többségét nem használják ki, így minden esély megvan arra, hogy továbbra is új szabadalmakat fogunk látni az ötlet új változataihoz, késztermék nélkül. Mindazonáltal az a tény, hogy az Apple folyamatosan kutatja ezt, azt sugallja, van remény arra, hogy egy napon láthatunk egy Apple Watch-ot kamerával, csak valószínűleg nem a fent említett formát ölti majd fel. Az viszont biztos, hogy az Apple Watch 9 és az Apple Watch Ultra 2 (várhatóan 2024-ben érkezik majd az üzletek polcaira) órák még nem rendelkeznek majd beépített kamerával.

forrás: techradar.com

Címkék: apple, Apple Watch, okosóra

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 13. 15:17, szerda | Tech

A Netflix után az HBO Max is letiltja a fiókmegosztást

A streaming platform ezt "jelentős lehetőségnek" tekinti a profit növelésére.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.

2024. Április 21. 11:28, vasárnap | Helyi

Állásbörzét szerveznek Dunaszerdahelyen

A dunaszerdahelyi Munka-, Szociális- és Családügyi Hivatal 2024. április 25-én, 9-től 13 óráig állásbörzét szervez a MOL arénában (Sport utca 4745/16a, Dunaszerdahely) - tájékoztatott a hivatal.