2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2021. Június 22. 15:09, kedd | Magyarország
Forrás: HVG / Telex

Egy igazoltan koronavírusos francia család elment a magyar-francia meccsre

Egy igazoltan koronavírusos francia család elment a magyar-francia meccsre

A felelőtlen család miatt egy magyar gyermek karanténba kényszerült. Az információt a Telex és a Nemzeti Népegészségügyi Központ is megerősítette.

Az ügyre úgy derült fény, hogy a Telex egyik olvasóját felkereste a járványügy, majd lehetséges kontaktszemélyként jelölte meg. Az olvasó kisfia nem rendelkezik védettségi igazolvánnyal, ezért jövő keddig karanténra kötelezték.

Az NNK azt közölte, hogy egy francia származású család három tagja betegedett meg, ők vasárnap felkerestek egy egészségügyi szolgáltatót. A rajtuk elvégzett gyorsteszt pozitív eredményt adott, ezért Covid-osztályra kerültek. Itt egy újabb, már PCR-teszt megerősítette a fertőzöttségüket.

„A járványügyi vizsgálatot, kontaktkutatást a BFKH Népegészségügyi Főosztály munkatársai azonnal megkezdték,” írta az NNK a Telex.hu-nak. A kiskorú szurkolót, lévén hogy nincs még védettségi igazolványa, azonnal karanténra kötelezték, de mivel szülei már megkapták az oltást, egyéb járványügyi teendő nem akadt körülötte.
„További magyar személyek más szektorban, a magyar táborban nézték végig a mérkőzést, így nem számítanak szoros kontaktnak. A francia kontaktok a mérkőzés után hazautaztak,” írja az NNK.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.