2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2020. Május 29. 09:44, péntek | Helyi
Forrás: Facebook, korona.gov.sk

Egy héttel később, de az Apple is jóváhgyta az eKaranténa alkalmazást

Egy héttel később, de az Apple is jóváhgyta az eKaranténa alkalmazást

Péntek reggeltől már az Apple telefonokra is letölthető az eKaranténa alkalmazás. Az igazán jó hír viszont, hogy csütörtökön 1848 tesztből egy sem lett pozitív.

A tervezett időpontnál egy héttel később ugyan, de már Iphonnal is meg lehet úszni a kötelező állami karantént.

Igor Matovič Facebook-oldalán jelentette be a hírt, mely szerint a Google után az Apple is jóváhagyta az intelligens karantén applikációt. Eredetileg múlt héten 3-kor kellett volna ennek megtörténnie, azonban eddig csak az Androidos telefonokra volt letölthető. A technikai malőr kisebb káoszhoz vezetett a határon, külföldről hazaérkező emberek százai kényszerültek állami karanténba, annak ellenére, hogy az kormányfő pár nappal korábban ünnepélyesen bejelentette, hogy az intelligens karanténnak köszönhetően a kötelező 14 napos izolációt már otthon abszolválhatják.

Csütörtökön 1848 személyt teszteltek, ezúttal egyetlen pozitív esetet se regisztráltak. A fertőzöttek száma tehát továbbra is 1520, a vírus 28 áldozatot követelt Szlovákiában.

Címkék: apple, koronavírus

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 21. 11:28, vasárnap | Helyi

Állásbörzét szerveznek Dunaszerdahelyen

A dunaszerdahelyi Munka-, Szociális- és Családügyi Hivatal 2024. április 25-én, 9-től 13 óráig állásbörzét szervez a MOL arénában (Sport utca 4745/16a, Dunaszerdahely) - tájékoztatott a hivatal.

2024. Február 05. 09:35, hétfő | Helyi

Dunaszerdahely: A városi buszok új menetrendje február 5-én lép hatályba

A város tömegközlekedési rendszerének fejlesztése érdekében február 5-én új menetrend lép életbe a városi buszok számára, figyelembe véve a lakossági kéréseket. A változások elsősorban az 1-es vonalra koncentrálódnak.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.