2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2023. Január 31. 10:00, kedd | Rendőrségi
Forrás: tasr

Egy hatgyermekes családra bukkantak egy ausztriai pincében

Egy hatgyermekes családra bukkantak egy ausztriai pincében

A család állítólag már több hónapja a pincében élt.

A rendőrség szerint a gyerekeknél nem merült fel szexuális zaklatására utaló jel. A helyszínen azonban több fegyvert, köztük egy pisztolyt, két nyílpuskát és néhány légpuskát is találtak.

A rendőrség a cseh határhoz közeli Obritz város egyik borospincében egy hat gyermekes, brit állampolgárságú családot talált, amely több hónapja illegálisan bujkált az alagsorban.

A hatóságokat a szomszédok riasztották, akik hallották a gyermekek kiáltozását. A szociális szolgálat munkatársai aggódtak a gyerekek egészségi és lelki állapota miatt, ezért megpróbáltak bejutni, de a családapa paprika spray-vel fújta le őket.
Ezután a kiérkező rendőrök őrizetbe vették a családapát, a 7 hónap és 5 év közötti gyerekeket pedig édesanyjukkal együtt kórházba szállították. Stefan Loidl rendőrségi szóvivő azt nyilatkozta, hogy a gyerekek „jó állapotban vannak, és nem hanyagolták el őket”.

A kiskorúak gondozását jelenleg az állam veszi át. A gyerekek apját, az 54 éves osztrák férfit őrizetbe vették, azonban a rendőrség óvadék ellenében szabadon engedte. Az ügyben jelenleg is folyik a nyomozás. A gyerekek apja a Reichsburger szélsőjobboldali mozgalom tagja és közismert holokauszttagadó.

Címkék: ausztria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 17. 10:12, szerda | Életmód

A fogorvosok nem értenek egyet a fogászati segély eltörlésével

A kamara arra is rámutatott, hogy senki sem kommunikált velük az ellátások bevezetéséről vagy visszavonásáról.

2024. Április 15. 09:08, hétfő | Sport

NBA: Véget ért az alapszakasz, mutatjuk a rájátszás párosításait

Az NBA történetében először fordult elő, hogy az utolsó játéknapon három azonos mérleggel rendelkező csapat küzdött meg az összesített első helyért a konferenciában.