2024. július 19, péntek - Emília

Hírek

2023. Június 22. 08:52, csütörtök | Rendőrségi
Forrás: teraz.sk

Egy éttermi gázrobbanás 31 ember halálát okozta

Egy éttermi gázrobbanás 31 ember halálát okozta

A barbecue étteremben egy cseppfolyósított petróleumgáz-szivárgás okozta a robbanást.

A hatóságok eddig 31 ember halálát erősítették meg, további hét embert pedig orvosok ápolnak. A sérültek közül egy ember kritikus állapotban van, ketten súlyos égési sérüléseket szenvedtek, a többieknek csak könnyebb sérüléseik vannak.

A kínai állami televízió CCTV felvételein látszott, hogy füst gomolyog az étterem megrongálódott falából. A hatóságok szerint több mint 100 tűzoltó és mentőegység és 20 jármű érkezett a helyszínre.

A robbanás a túlnyomórészt muszlimok lakta Ninghszia autonóm régió fővárosának, Jincsuannak a központjában, egy forgalmas utcán található grillétteremben történt. A tragédia a hagyományos kínai Sárkányhajó Fesztivál kezdetének előestéjén történt.

A robbanást követően Hszi Csin-ping kínai elnök és a kormányzó kommunista párt vezetője szigorúbb biztonsági intézkedéseket sürgetett a hasonló balesetek jövőbeni megelőzése, valamint az élet- és vagyonvédelem érdekében.

Kilenc embert, köztük egy étterem tulajdonosát vette őrizetbe a kínai rendőrség az északnyugat-kínai Jincsuan városában történt gázrobbanás után, amelyben legalább 31 ember meghalt - jelentette csütörtökön az állami média. A TASR az AFP jelentése alapján számol be erről.

A CCTV televíziós csatorna szerint, amely a regionális kommunista pártbizottságra hivatkozott, az őrizetbe vettek között nemcsak a grillétterem tulajdonosa, hanem annak részvényesei és alkalmazottai is vannak. Az őrizetbe vettek vagyonát is befagyasztották.

Forrás: teraz.sk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 14. 16:44, vasárnap | Rendőrségi

Ne kössük mindenki orrára, mikor és hová megyünk nyaralni

A rendőrség nem ajánlja, hogy bárki is a közösségi hálón bejelentse, hogy épp kirándulni megy, ahogy azt sem, hogy valaki a nyaralás alatt aktuális fényképeket töltsön fel a közösségi oldalára.

2024. Július 04. 14:30, csütörtök | Rendőrségi

Megváltozott a miniszterelnök elleni merénylet jogi minősítése

A vádlott ellen most terrortámadás különösen súlyos bűncselekménye miatt indítanak eljárást.

2024. Május 31. 07:31, péntek | Rendőrségi

Nagyszabású rendőri fellépést váltott ki a hamis bombariadó Bécsben

A rendőrség nagyszabású akciót indított, amelynek során a rendőrök átkutatták az állomás környékét.

2024. Május 16. 10:02, csütörtök | Rendőrségi

Kaliňák: A miniszterelnök állapota a műtét után stabil, de még mindig súlyos

A kórház szóvivője hozzátette, hogy két sebészcsoport öt órán keresztül operálta a miniszterelnököt. Jelenleg az intenzív osztályon ápolják.