2024. május 11, szombat - Ferenc

Hírek

2023. Január 30. 21:45, hétfő | Világ
Forrás: euronews.com

Egy brüsszeli késelés során hárman megsérültek

Egy brüsszeli késelés során hárman megsérültek

Hétfő délután három ember sérült meg egy késes támadás során a belga főváros egyik metróállomásán. A megálló közvetlenül az Európai Bizottság székhelye alatt található.

Az Euronews riportere szerint két embert kórházba szállítottak, egy pedig könnyebben sérült. A harminc éves támadót a belga rendőrség letartóztatta, amit a brüsszeli polgármester, Philippe Close meg is erősített.

Rendőrautók és mentők vették körül a területet, és a forgalom leállt, miközben a Schuman metróállomást lezárták a bámészkodók elől. – erősítette meg a STIB-MIVB, a város tömegközlekedési vállalata.

Az egyik szemtanú, Salaheddine, azt mondta az Euronews-nak, hogy a merénylet az egyik metrókocsiban bontakozott ki, ahol a támadó késsel szúrt meg egy nőt, és arra kérte az utasokat, hogy szálljanak ki. "Beültem a metró kocsijába és az ajtók becsukódtak, majd egy pillanattal később azt láttam, ahogy mindenki kiabál körülöttem.” – tette hozzá a szemtanú. „Az történt, hogy férfinek kése volt, amivel megszúrt egy nőt, majd minket is meg akart támadni. Aztán pedig azt akarta, hogy kiszálljunk a metróból, hogy egyedül várhassa meg a rendőrséget.” – zárta a szemtanú.

Egy másik szemtanú, Christine azt mondta az Euronews-nak, hogy a metróban volt, amikor meghallotta, hogy valaki azt kiabálja: „Szálljatok le és fussatok el!”

"Szóval én egyből elmenekültem, anélkül, hogy jobban szemügyre vettem volna az elkövetőt. Mindenki futott, ahogy csak bírt, én vittem a gyerekemet is. A sérülteket csak később láttuk." - tette hozzá.

forrás: euronews.com

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 03. 09:26, szerda | Világ

114 éves korában elhunyt a világ legidősebb férfija

A Guinness Rekordok Könyvébe 2022 májusában került be.

2024. Március 13. 15:47, szerda | Világ

Meghalt a férfi, akit több mint 70 évig vastüdő tartott életben

Még életében elvégezte a jogi egyetemet.

2024. Február 28. 15:15, szerda | Világ

Ezen a napon: Február 28.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.