2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2021. Január 14. 19:33, csütörtök | Világ
Forrás: The Sun

Egy brit tábornok szerint jön a harmadik világháború

Egy brit tábornok szerint jön a harmadik világháború

Ez az előrejelzés nem sejtet semmi jót. A világ egy hatalmas viharral néz szembe és közeledik a harmadik világháború, figyelmeztet egy brit tábornok.

Sir Graeme Lamb, a különleges erők volt igazgatója szerint a jelenlegi helyzet kísértetiesen hasonlít a múlt század harmincas éveire – amikor a világ a második világháború felé rohant, írja The Sun napilap. Elmondása alapján Nagy-Britannia állandó támadásnak van kitéve, a totális háború alatti rétegekben, az ún. szürke zónában, ahol hackerek állandó munkája próbálja kettészakítani a már amúgyis sérült társadalmat. „Mindenki azt hiszi, hogy béke uralkodik, de ez tévedés. Állandó jelleggel támadnak minket,” mondta a Sky News podcastjében a tábornok. Ben Wallace, brit védelmi miniszter ezekkel a szavakkal reagált: „Mindennapos számba megy ellenfeleink állandó kiber-támadása, a dezinformációk használata és a pénzügyi - gazdasági bűncselekmények hosszú sora.”

Nick Carter tábornok szerint ezek a leellenőrizhetetlen, fű alatti támadások belülről bontják szét a demokráciát. Elmondása alapján ezek a fajta támadások főleg azért veszélyesek, mert könnyen elveszthetik a kontrollt felettük.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 03. 09:26, szerda | Világ

114 éves korában elhunyt a világ legidősebb férfija

A Guinness Rekordok Könyvébe 2022 májusában került be.

2024. Március 13. 15:47, szerda | Világ

Meghalt a férfi, akit több mint 70 évig vastüdő tartott életben

Még életében elvégezte a jogi egyetemet.

2024. Február 28. 15:15, szerda | Világ

Ezen a napon: Február 28.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.