2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2020. Szeptember 11. 11:40, péntek | Rendőrségi
Forrás: TASR

Egy 80 éves idős hölgy 5000 euró készpénzt adott ki egy csalónak saját ablakán

Egy 80 éves idős hölgy 5000 euró készpénzt adott ki egy csalónak saját ablakán

POZSONY, szeptember 11. – Egy nyolcvan éves idős hölgy szó szerint 5000 euró készpénzt dobott ki az ablakon egy csalónak. A férfi először az idős hölgy unokaöccsének adta ki magát, majd pedig rendőrként kopogott újra.

A nyomozók eljárást indítottak az ügyben. A pozsonyi Rendőrkapitányság közösségi hálóján számolt be az esetről.

Az átverés csütörtökön (10.9.), a délutáni órákban történt a pozsonyi Ľudo Zúbek utcában. A férfi azt állította, hogy ő az idős hölgy távoli unokaöccse, és gondja van a bankkártyájával, ezért kölcsönre van szüksége. „Az idős hölgynek gyanús volt a férfi, ezért telefonon felhívta rokonait, akik azonnal riadóztatták a rendőrséget,” tették hozzá a rendőrök.

Az elkövető azonban rendőrnek öltözve visszatért a lakáshoz és arra kérte a nénit, hogy az 5000 eurós összeget dobja ki egy zacskóban az ablakon. „A nyugdíjas hölgy eleget tett a csaló kérésének, amivel 5000 eurós kár keletkezett,” mondta a rendőrség.
Amennyiben az elkövetőt bűnösnek találják, háromtól öt évig terjedő börtönbüntetésre ítélhetik. A rendőrség éberségre inti a nyugdíjasokat, továbbra arra kéri őket, hogy semmiképp se adjanak pénzt ismeretlen személyeknek. Ugyanez érvényes a postai és banki átutalásokra is. „Ilyen esetekben mindig lépjenek kapcsolatba családtagjaikkal vagy hívják a rendőrség 158-as hívószámát,” zárták a rendőrök.

Címkék: csalás, idős hölgy

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 10:38, péntek | Helyi

Somorja: Májustól már online is meg lehet vásárolni a parkolókártyákat

Májustól Somorja városa is csatlakozott a ParkDots.com parkolási alkalmazáshoz, amely többek között Pozsony, Kassa, Érsekújvár és Dunaszerdahely lakosai számára is elérhetővé teszi az online parkolási rendszert.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.