2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2023. Február 22. 16:17, szerda | Kzélet
Forrás: teraz.sk

Egy 11 éves fiú ült a volán mögött Szereden

Egy 11 éves fiú ült a volán mögött Szereden

Tekintettel arra, hogy a gyermek ellen vétség miatt nem indítható eljárás, a rendőrség azokkal a személyekkel foglalkozik, akik engedélyezték az autó vezetését – közölte a rendőrségi szóvivő.

Egy 11 éves fiú vezetett autót Szereden, amit egy helyi lakos vette észre és értesítette a rendőrséget. A fiún kívül a nagymamája és az autó tulajdonosa is a járműben utazott benne, de végül a rendőrségen kötöttek ki. Erről a nagyszombati regionális rendőrségi szóvivő, Zlatica Antalová tájékoztatott.

„Még vizsgáljuk, hogy a fiú milyen körülmények között vezetett. Tekintettel arra, hogy a gyermek ellen vétség miatt nem lehet eljárást indítani, a rendőrség azokkal a személyekkel foglalkozik, akik engedélyezték az autó vezetését. A szabálysértésekről szóló törvény alapján a kihágásért a jármű tulajdonosa a felelős.” – mondta a szóvivő.

Hozzátette, hogy egy gyereknek autót engedni nemcsak törvénytelen, hanem rendkívül felelőtlen, de különösen kockázatos is. Vezetői engedéllyel nem rendelkező személyek nem ülhetnek volán mögé.

"A gyermek nem tudja megfelelően felmérni a forgalmi helyzetet, pánikba eshet és különféle veszélyes helyzeteket okozhat. Egy súlyos baleset esetén nem a kiskorú vállalja a felelősséget, hanem azok, akik engedték a vezetést és rábízták az autót.” – mondta a szóvivő.

forrás: teraz.sk

Címkék: gyerek, kiskorú, sofőr

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 09. 17:35, kedd | Kzélet

A 2023/2024-es tél volt a legmelegebb 1931 óta

A meteorológusok az átlagosnál kivételesen melegebbnek minősítik az elmúlt telet.

2024. Április 04. 09:06, csütörtök | Kzélet

Véget ért a második forduló előtti kampány

Szerda (április 3.) éjfélkor véget ért a szlovákiai elnökválasztás második fordulójának választási kampánya, és moratórium lépett érvénybe. Ebben az időszakban az elnökjelöltek nem kampányolhatnak.

2024. Április 03. 09:01, szerda | Kzélet

Korčok és Pellegrini támogatják, hogy Szlovákia EU- és NATO-tag maradjon

Peter Pellegrini és Ivan Korčok elnökjelöltek amellett voksoltak, hogy Szlovákia továbbra is tag maradjon az Európai Unióban és a NATO-ban.

2024. Március 22. 09:56, péntek | Kzélet

Péntekig kérvényezhető a szavazói igazolvány

Meghatalmazott személy is átveheti az igazolványt.