2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2021. Július 12. 11:17, hétfő | Kzélet
Forrás: TASR

Egészségügyi Minisztérium: Kész az oltási kampány támogatására vonatkozó kérvény

Egészségügyi Minisztérium: Kész az oltási kampány támogatására vonatkozó kérvény

Az Egészségügyi Minisztérium kiegészítette a kérvényt, amellyel az oltási kampány összegét kívánta megemelni. A szaktárcától a hiányzó adatokat a Pénzügyminisztérium követelte, írja a TASR.

Igor Matovič pénzügyminiszter még a múlt héten jelezte, hogy amíg bizonyos adatokkal nem egészítik ki a kérvényt, addig nem tudja jóváhagyni az egészségügyi tárca által kívánt összeg folyósítását. A szóban forgó adatok elsősorban a kampányfelületet biztosító újságok és portálok listájára, valamint az azoknak biztosított kedvezményekre vonatkoztak. Az egészségügyi tárca szerint a kampány most is zajlik. „Naponta hirdetünk a médián keresztül. Naponta felhívjuk az emberek figyelmét az oltás fontosságára és szintén mindennap beszámolunk a legfrissebb hírekről és információkról,” mondta Zuzana Eliášová, a tárca szóvivője. Elmondása szerint januárban főleg online formában zajlott a kampány, ekkor jött létre a www.slovenskoproticovidu.sk weboldal is. Májusban megindult az idősek oltását szorgalmazó mobilizációs kampány, amely június 27-ig tartott és főleg televíziós, ill. rádiós spotok segítségével biztatta a lakosságot.

Májusban ráadásul az idősek egy szórólap formájában is hozzájuthattak az oltással kapcsolatos információkhoz, ezt minden olyan háztartás megkapta, ahol nyugdíjas lakos él. A szóvivő szerint emellett állandóan működik egy rádiós kampány, amely a „Zaočkuj babku” (Oltasd be Nagyit) címet viseli. A kampány tehát már zajlik, a minisztérium pedig dolgozik a további módszereken és felületeken.

Címkék: oltási kampány

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 09. 17:35, kedd | Kzélet

A 2023/2024-es tél volt a legmelegebb 1931 óta

A meteorológusok az átlagosnál kivételesen melegebbnek minősítik az elmúlt telet.

2024. Április 04. 09:06, csütörtök | Kzélet

Véget ért a második forduló előtti kampány

Szerda (április 3.) éjfélkor véget ért a szlovákiai elnökválasztás második fordulójának választási kampánya, és moratórium lépett érvénybe. Ebben az időszakban az elnökjelöltek nem kampányolhatnak.

2024. Április 03. 09:01, szerda | Kzélet

Korčok és Pellegrini támogatják, hogy Szlovákia EU- és NATO-tag maradjon

Peter Pellegrini és Ivan Korčok elnökjelöltek amellett voksoltak, hogy Szlovákia továbbra is tag maradjon az Európai Unióban és a NATO-ban.

2024. Március 22. 09:56, péntek | Kzélet

Péntekig kérvényezhető a szavazói igazolvány

Meghatalmazott személy is átveheti az igazolványt.