2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2022. Március 22. 22:26, kedd | Tech
Forrás: InPhase

Ég veled, Internet Explorer!

Ég veled, Internet Explorer!

Búcsúzik a Microsoft ikonikus böngészője, mostantól nem lesz elérhető a program. A megoldás állítólag azonban nem tűnik el teljesen.

A Microsoft eredetileg tavaly májusban jelentette be, hogy meghatározták az Internet Explorer visszavonultatásának dátumát. Most újabb bejegyzéssel figyelmeztetik a felhasználókat a közelgő időpontra, további részleteket osztva meg velünk.

A hivatalos oldalon közzétett rövidebb írásban megismétlik, hogy júniusban számíthatunk az Internet Explorer 11 (IE11) asztali alkalmazás eltűnésére, onnantól kezdve ugyanis erre kattintva a Microsoft Edge böngésző nyílik majd meg, azon belül pedig az Internet Explorer mode (IE mode) révén jeleníthetjük meg az egyes online oldalakat a megszokott módon. Ez egyfajta átmenetet képez majd a jelenlegi használat, valamint a teljes eltűnés között, hiszen a böngészőt kiszolgáló MSHTML (más néven Trident) motor továbbra is ugyanúgy üzemel majd, mindössze annyi történik tehát, hogy maga az Internet Explorer nem lesz elindítható többé.

Mindenképpen fontos megjegyezni, hogy az átmeneti a periódus hossza az általunk használt Windows-verziótól függ, a most elérhetővé tett további részletek alapján ugyanis komoly eltéréseket látunk majd ezek között. Azt már korábban, tavaly novemberben, elárulták, hogy a Windows 10 egy újabb kumulatív frissítése tünteti majd el a koros böngészőt, most azonban megtudtuk, hogy míg az IE mode hivatalos támogatása a Windows 10 Enterprise 2004-es verziója esetében már tavaly decemberben véget ért, addig a 20H2-nél ez 2023 májusáig kitart majd, miközben a Windows 7 és 8.1 ugyanezen év januárjáig kapja meg ugyanezt, a Windows 10 2019 LTSC pedig egészen 2029 januárjáig megtartja a támogatást.

A lépés nem túl meglepő, a Microsoft jó ideje az újabb Edge-böngészőre fókuszál, amelynek feladata a Chrome elleni küzdelem folytatása, a Google előnyének lefaragása, ami eddig nem igazán sikerült, hiszen ez utóbbi a teljes piac kétharmadát uralja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 13. 15:17, szerda | Tech

A Netflix után az HBO Max is letiltja a fiókmegosztást

A streaming platform ezt "jelentős lehetőségnek" tekinti a profit növelésére.

2024. Május 03. 10:38, péntek | Helyi

Somorja: Májustól már online is meg lehet vásárolni a parkolókártyákat

Májustól Somorja városa is csatlakozott a ParkDots.com parkolási alkalmazáshoz, amely többek között Pozsony, Kassa, Érsekújvár és Dunaszerdahely lakosai számára is elérhetővé teszi az online parkolási rendszert.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.